PRI KRAJU OBNOVA BAZENA NA SAJMIŠTU: Objekat će biti pokriven i korišćen tokom čitave godine

Z. GRUMIĆ

09. 12. 2021. u 14:55

GRADONAČELNIK Miloš Vučević istakao je tokom današnjeg obilaska radova na pokrivanju otvorenog bazena na novosadskom Sajmištu da je zadovoljan napretkom u ostvarivanju te velike investicije, u koju je iz gradskog budžeta uloženo 155 miliona dinara.

ПРИ КРАЈУ ОБНОВА БАЗЕНА НА САЈМИШТУ: Објекат ће бити покривен и коришћен током читаве године

Novi Sad

Kada uskoro radovi budu okončani taj sportski objekat moći će da se koristi tokom cele godine.

- Grad je uložio 155 miliona dinara u srce sistema, u mašinsko postrojenje koje je kompletno novo i kako kažu stručnjaci, to je najbolja moguća oprema na tržištu izjavio je Vučević i napomenuo da će, zahvaljujući modernoj opremi, biti omogućena bolja kontrola punjenja bazena i bolji kvalitet vode. Ostalo je još da se taj objekat spoji sa instalacijama gasa, da se postavi specijalna plastificirana obloga oko bazena i na putu iz svlačionice, kao i završno čišćenje bazena. Kupljen je sistem za grejanje vode.

- Temperatura vode će biti 26 stepeni a van nje, 28 stepeni. Kompletno su renovirane svlačionice, zamenjena je stolarija, urađeni su termoizolacija i grejanje, i sve će moći da se koristi i u zimskom periodu – dodao je gradonačelnik i izrazio očekivanje da će i natkrivanje bazena na Sajmištu i renoviranje olimpijskog bazena na SPENS-u biti završeno do kraja ove godine.

- Imaćemo dva velika bazena na raspolaganju građanima i sportistima. Ja sam mišljenja da bazen na Sajmištu treba da koriste sportski klubovi a onaj na SPENS-u građani – rekao je Vučević ističući predlog Gradskog veća da narednih meseci ulazak na bazen za građane bude besplatan u broju štampanih karata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju