STIPENDIJE NAJBOLJIM STUDENTIMA: Novi Pazar raspisao konkurs

N.K.

06. 11. 2021. u 11:32

GRADSKA uprava Novog Pazara raspisala je konkurs za stipendiranje najboljih studenata državnih univerziteta u Srbiji ili inostranstvu.

СТИПЕНДИЈЕ НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА: Нови Пазар расписао конкурс

Foto: N. Kočović

Pravo prijave imaju studenti od druge do završne godine osnovnih akademskih studija koji imaju državljanstvo Srbije, nisu gubili nijednu godinu tokom studija, položili su sve ispite i ostvarili najmanju prosečnu ocenu devet.

- Prošle godine Grad je stipendirao više od 70 studenata i verujemo da će ove taj broj biti još veći. Konkurs ima izuzetno značajnu socijalnu dimenziju, koja podrazumeva da pravo da konkurišu imaju i studenti bez roditeljskog staranja koji ne moraju da imaju najmanju prosečnu ocenu devet – navodi šef kabineta gradonačelnika Novog Pazara Samir Lekić.

On je dodao da je stipendiranje najboljih studenata još jedan od aspekata dugoročne opredeljenosti lokalne samouprave da ulaže u kvalitet obrazovanja i podrži stvaranje mladih i stručnih kadrova u različitim oblastima.

Konkurs je otvoren do 30 novembra, a broj i visina stipendija zavisiće od raspoloživih sredstava u budžetu Novog Pazara za sledeću godinu.

Sve informacije o konkursu i neophodnoj dokumentaciji mogu se pronaći na zvaničnom sajtu lokalne samouprave.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: 

OVDE JE JEDAN OD NAJSTARIJIH SRPSKIH HRAMOVA: Manastir Klisura je duhovni centar i monaška oaza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a