KAMP ZA SREDNJOŠKOLCE: Crveni krst Vršac obučava nove volontere

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

29. 10. 2021. u 19:55

ORGANIZACIJA Crvenog krsta u Vršcu prima nove mlade volontere, te je, s toga, organizovala trodnevni jesenji kamp za srednjoškolce, sa ciljem da ih upozna sa svojim aktivnostima i programima rada.

КАМП ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ: Црвени крст Вршац обучава нове волонтере

Grad Vršac

Teme koje su obrađivali tokom kampa su: širenje znanja o međunarnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, program borbe protiv trgovine ljudima, prva pomoć i delovanje u nesrećama, bolesti zavisnosti i promocija humanih vrednosti.

-Uključivanje mladih u ovako važne i, pre svega, humane i društveno-odgovorne aktivnosti kroz edukaciju i primenu naučenih znanja i veština u realnim situacija, je od velikog značaja. Zato je razvijanje volonterizma kod mladih jedan od ciljeva strategije socijalne zaštite našeg grada, kako bismo doprineli sveukupnim aktivnostima na poboljšanju kvaliteta i uslova života najosetljivijih društvenih grupa, obezbeđenju socijalne sigurnosti i dostupnosti pomoći onima kojima je najpotrebnija – rekla je Maja Ristić Lažetić, članica Gradskog veća za socijalna pitanja, koja se obišla kampere.

Tom prilikom je istaknuto da je misija Crvenog krsta da olakša ljudsku patnju i da pruži pomoć ugroženim licima, u čemu veliku ulogu imaju upravo mladi voloneri.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna