KULINARSKE ŠPECIJE NA ČENEJSKOM SALAŠU: Bogat program na 17. "Festivalu vojvođanskih festivala - Rogalj"

S.B.

01. 10. 2021. u 22:23

OVOGODIŠNjI, sedamnaesti po redu „Festival vojvođanskih festivala - Rogalj“, u nedelju, 3. oktobra, na Salašu 137 na Čeneju, pored predstavljanja više od 30 seoskih, vojvođanskih, gastronomskih, turističkih i kulturno- zabavnih manifestacija, obeležiće i međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja.

КУЛИНАРСКЕ ШПЕЦИЈЕ НА ЧЕНЕЈСКОМ САЛАШУ: Богат програм на 17. Фестивалу војвођанских фестивала - Рогаљ

Foto: S.B.

Za posetioce je pripremljen „Etno sokak“ i „Salašarska pijaca“, kao i nagradna igra u kojoj je glavna premija, vojvođanska šunka sa tavana, stara dve godine.

Likovna kolonija okupiće 12 umetnika a u muzičkom delu programa nastupiće „Apsolutno romantično“ i kantautor Đorđe Čavić sa ansamblom „Velos“, pobednikom „Tamburica festa“. Biće održana i tribina na temu „Značaj manifestacionog turizma za razvoj lokalne destinacije“.

BONUS VIDEO - UNIVERZITET U BEOGRADU: Izvođenje himne na pravnom fakultetu

 

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)