U NOVOM SADU POČELO ULJELJENJE BRUCOŠA U STUDENTSKE DOMOVE: Dobro mesto za život i učenje

Z. G.

01. 10. 2021. u 15:34

U SVIH deset studentskih domova Studentskog centra Novi Sad danas je počelo useljavanje studenata prve godine a do 11. oktobra biće useljeno 379 novih stanara.

У НОВОМ САДУ ПОЧЕЛО УЉЕЉЕЊЕ БРУЦОША У СТУДЕНТСКЕ ДОМОВЕ: Добро место за живот и учење

Foto: Studentski centar

Kako je precizirano u saopštenju, u domove u Novom Sadu primljeno je 309, u Somboru 24 a u Zrenjaninu 46 brucoša.

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović obišao je domove "Slobodan Bajić" i "Veljko Vlahović" i studentima poželeo dobrodošlicu.

- Došli ste na dobro mesto. Studentski domovi Studentskog centra Novi Sad pružaju mogućnost za kvalitetan život i učenje. Ovde, u ovim sobama, učili su i živeli mnogi uspešni pojedinici koji su ostavili značajn trag u svim sferama života – istakao je Martinović.

On je podsetio da je ove godine Studentski centar uložio više od 43 miliona dinara da bi boravak u studenskim domovima bio podignut na još viši nivo.

Martinović je naglasio da se studenti prilikom boravka u domovima moraju pridržavati antikovid mera i pravila ponašanja koja su uvedena radi sprečavanja širenja pandemije.

- Obavezna je upotreba dezobarijera, dozatora sa sredstvima za dezinfekciju koji su raspoređeni na svim spratovima i zaštitnih maski u svim zajedničkim prostorijama. Strogo je zabranjen ulazak i boravak trećih lica, odnosno osoba koje nisu stanari studentskih domova. U svim domovima su predviđene sobe za samoizolaciju studenata, koje se nalaze u prizemlju i omogućavaju laku i bezbednu dostavu lekova i hrane, a funkcionišu i bepslatni servisi podrške za dostavu knjiga u PDF formatu i volonterski servis za pomoć studentima u samoizolaciji - rekao je Martinović.

U svim domovima Studentskog centra Novi Sad ukupno ima 3.005 mesta a u okviru centra radi i studentska menza koja ima kapacitet da dnevno pripremi i do 10.000 obroka.

Trenutno je u svim domovima smešteno 1.988 studenata, a u samoizolaciji je troje studenta sa lakšim simptomima Kovida 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!