PRIZNANJE ZA KRUŠEVAC OD ZAŠTITNIKA GRAĐANA: Nagrada za pristupačnost grada osobama sa invaliditetom

S.BABOVIĆ

19. 07. 2021. u 21:37

KRUŠEVAC je, zajedno sa beogradskom opštinom Vračar dobitnik nagrade koje Zaštitnik građana dodeljuje lokalnim samoupravama koje su u 2020. godini najviše doprinele razvoju pristupačnosti na svojoj teritoriji, kako bi se stvorili predusulovi za ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom u društvenom životu.

ПРИЗНАЊЕ ЗА КРУШЕВАЦ ОД ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА: Награда за приступачност града особама са инвалидитетом

Foto: GU

Kako je predočeno u Gradskoj upravi, Kruševac je nagrađen za unapređenje pristupačnosti urbanog okruženja, odnosno za planiranje i uklanjanje prepreka, izgradnju pristupačnih i rekonstrukciju javnih objekata.

Jelena Todorović, pomoćnica gradonačelnice za društven delatnosti, predstavila je u Beogradu na dodeli nagrada šta je sve grad uradio na unapređenju pristupačnosti i podvukla da se to odnosi na izgradnju taktilnih staza, proširenje trotoara, „spuštanje“ ivičnjaka prilikom rekonstrukcije centralnog gradskog trga, prilagođenost urbanog mobilijara kod teretana na otvorenom, ugradnja lifta sa zvučnim obaveštenjima u zgradi Jastrepca, prilagođavanje površina, toaleta i sprava u novoizgrađenom Dino parku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024