PREMINULA NOVINARKA ZORKA JOVOVIĆ (41): Izgubila borbu sa teškom bolešću

M. Bošnjak

09. 07. 2021. u 13:49

PREMINULA je, nažalost, još jedna naša koleginica – Zorka Jovović, rođena 1980. godine u Gornjem Milanovcu, gde je uglavnom radila novinarski posao.

ПРЕМИНУЛА НОВИНАРКА ЗОРКА ЈОВОВИЋ (41): Изгубила борбу са тешком болешћу

Foto: GMInfo

Tužnu vest saopštio je portal GMInfo, čiji je ona bila član Redakcije od pokretanja tog medija 2016. sada značajnog ne samo po čitanosti u Srbiji i dijaspori, nego i po Prvoj nagradi za najbolju antikorupcijsku priču, pod pokroviteljstvom Evropske Unije.

- Neizmerno dobra i požrtvovana za novinarstvo i porodicu, borila se sa teškom bolešću duže od dve godine, uz svu pomoć lekara, ali nažalost tu bitku nije dobila. Pamtićemo je po profesionalizmu, talentu i spremnosti da prihvati svaki novinarski izazov. Izgubili smo časnu osobu, pravog predstavnika novinarske profesije, odanog, odgovornog i nesebičnog prijatelja. Iza sebe je ostavila ćerku Dunju, sina Kostu i supruga Živka – tužno je saopštio GMInfo.

Zorka je sahranjena juče, na groblju „Brdo mira“ u Gornjem Milanovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina