VIKTOR JE PRAVI ŠAMPION: Podrška bivšeg selektora Bogdana Obradovića Troickom

Đ. SAMOILOVIĆ

20. 12. 2020. u 20:48

GLAS iz Šangaja kazuje: Viktore, samo napred. Imaš moju punu podršku da nastaviš trofejnu tradiciju.

ВИКТОР ЈЕ ПРАВИ ШАМПИОН: Подршка бившег селектора Богдана Обрадовића Троицком

EPA/EFE

To su reči Bogdana Obradovića, nekadašnjeg selektora Dejvis kup reprezentacije i vođe trofejne selekcije iz 2010, koji je trenutno u Kini ali je upućen u sva zbivanja u Srbiji. Naročito ona teniska vezana za rokadu na selektorskoj poziciji našeg nacionalnog tima, na kojoj je odlukom TSS Viktor Troicki zamenio Nenada Zimonjića.

- Teniski savez je taj koji odlučuje o svemu i oni vode računa o tome šta igrači vole, šta im je potrebno, da i oni imaju neki svoj stav, ali sve je zajednička priča. Veoma je važno zadržati dobru atmosferu, da postoji razumevanje. Ja im kao i uvek želim sve najbolje i puno uspeha u svim takmičenjima. Naravno, Viktoru neće biti lako jer nasleđuje sve što je u bliskoj prošlosti urađeno, a to su veliki rezultati koje nije lako ponoviti. Sa te strane vrlo ozbiljan zadatak, ali i veliki izazov za Troickog kojem želim svu sreću - komentariše Obradović u razgovoru za "Novosti" novonastale promene.

EPA/EFE

Nije ga iznenadila Viktorova želja da se oproba u trenerskom poslu i želi mu da ponovi uspehe prethodnika.

- Teniseri koji završavaju karijere idu u trenere, neki u Dejvis kup, i nije retkost da se desi da igrači žele da ostanu u sportu. Drago mi je da se nastavlja jedna dobra tradicija. Zimonjić je uradio sjajan posao za ove četiri godine koliko je bio selektor, na Viktoru je sada da to nastavi - govori selektor selekcije koja je 2010. osvojila trofej Dejvis kupa.

Igrački kadar, predvođen Novakom Đokovićem, ima sve predispozicije za uspeh. Drago mu je što se misli i na budućnost srpskog tenisa angažovanjem domaćih asova.

- Imamo pet igrača u prvih 50 na svetu, sve je to posledica dobrih rezultata reprezentacija u prošlosti. Važno je da se svi uključe u reprezentaciju, od mladih do starijih, da se nastavi sa kontinuitetom osvajanja trofeja. Drago mi je što učestvuju Janko sa svojom akademijom, Nole sa svojom, ja sada radim u Kini gde želim da spojim srpski tenis sa njihovim i da izađemo na veliko tržište, kako ekonomsko tako i sportsko - podvlači Obradović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna