ĐOKOVIĆ NIJE USPEO: Nadal slavio u tri seta i 13. put osvojio Rolan Garos

Č. V

11. 10. 2020. u 14:24 >> 17:58

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal osvojio je Rolan Garos pošto je u finalu pobedio Novaka Đokovića sa 6:0, 6:2, 7:5.

ЂОКОВИЋ НИЈЕ УСПЕО: Надал славио у три сета и 13. пут освојио Ролан Гарос

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Ovo je drugom igraču planete 13. trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske i još jednom je pokazao da spravom nosi nadimak "kralj šljake".

Iako rezultat pokazuje da je Španac slavio ubedljivo, to na terenu "Gilip Šatrije" nije izgledalo tako. Nole je dosta pomogao Nadalu greškama da dobije suviše lako prva dva seta.

U trećem setu je Đoković zaigrao dosta bolje, tada je napravio i prvi brejk, ali za preokret nije imao snage. Tačnije, Nadal je previše malo grešio da bi Srbin mogao da pomisli da može da se vrati.

Ovo je najubedljivi poraz našeg asa. Španac je postao najtrofejniji igrač koji ima preko 30 godina. Došao je do 20. grend slem titule i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Nadal slavi posle osvajanja 13. titule na Rolan Garosu/Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Takođe, ovo mu je bila 999. pobeda "bika sa Majorke" u karijeri, dok je došao do 60. titule na šljaci.

Sa druge strane Nole je prvi put ove sezone morao nekom igraču da pruži ruku, jer je jedino Rafa bio bolji od njega, prethodni poraz je bila diskvalifikacija.

Nema sumnje da će kao mnogo puta do sada Đoković iz ove situacije izaći i jači i spremno dočekati naredni turnur - Masters u Parizu.

TREĆI SET: Đoković - Nadal 0:6, 2:6, 5:7

5:7 - Nadal sa nulom dobija gem i još jednom osvaja Rolan Garos!

5:6 - Šteta! Rizikovao je Đoković drugim servisom na brejk lopti i napravio je duplu servis grešku, što je omogućilo Špancu da dođe u situaciju da servira za 13. trofej na Rolan Garosu.

5:5 - Nije bilo mnogo problema za drugog igrača sveta da dobije ovaj gem.

5:4 - Spasao je svetski broj jedan brejk loptu i odličnom igrom dobio još jedan gem. Španac sada servira za opstanak u istom.

4:4 - Dobio je Rafael svoj servis gem, ali je vidljivo da je Đoković znatno podigao nivo igre i Nadalu je sve teže.

4:3 - Vezao je dva odlična gema Novak. Sada je pristisak prebačen na Rafu. Naš as ponovo vodi u trećem setu.

3:3 - Konačno je Đoković napravio brejk. Ovo je gem posle kojem sve može da se promeni.

Reakcija Novaka posle brejka/Foto: EPA-EFE/Ian Langsdon

2:3 - Brejk pravi Nadal i to bezizgubljenog poena. Sada je Đoković u voema taškoj situaciji.

2:2 - Bilo je 30:30 na servis Španca, ali opet je Rafa dobio gem, nedozvolivši rivalu brejk priliku.

2:1 - Nije dozvolio Novak brejk rivalu na startu ovog seta. Spasao je jednu priliku i opet poveo.

1:1 - I dalje Rafa dobija gemove na svoj servis u kojima ne dozvoljava rivalu da mu zapreti oduzimanjem istog, tako da Nole još uvek u ovom finalu nije napravio brejk.

1:0 - Sigurnom igrom je Đoković počeo treći segment meča. Možda je ovaj gem naznaka velikog povratka prvog tenisera sveta.

DRUGI SET: Đoković - Nadal 0:6, 2:6

2:6 - Jedan set deli Nadala od 19.grend slem titule, 13. na Rolan Garosu. Novak mora da počne pre svega manje da greši, ako želi da produži ovaj meč.

2:5 - Konačno Đoković dobija lak gem. Nije ih bilo do sada tokom meča. Ipak, Španac ima prilikom da svojim servisom povede sa 2:0.

1:5 - Lak gem za Rafu. Dobio je gem sa nulom i sada ga jedan deli od dobijanja drugog seta.

1:4 - Neverovatno deluje da Novak ne može da uspostavi kontrolu, iako ne igra loše, ali veći broj grešaka diktira ovakav razultat. Trenutno je 23:6 u greškama.

1:3 - Potvrdio je brejk drugi teniser sveta. Ne ide, pa ne ide. Rafa nikako da padne.

Slika koja najbolje opisuje kako se stvari odvijaju na stadionu "Filip Šatrije"/Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

1:2 - Nadal pravi brejk u drugom setu. Nikako Đoković da pronađe stabilnost u igri. Ko zna koji maratonski gem na ovom meču je pripao Špancu.

1:1 - Izjednačio je Nadal. Još uvek Novak nije oduzeo servis rivalu, ali deluje da je blizu toga.

1:0 - Konačno! Đoković se dobio prvi gem u velikom finalu. Vodi u drugom setu. Opet se suočavao sa brejk loptama, spasao ih je tri.

PRVI SET: Đoković - Nadal 0:6

0:6 - Neverovatno! Osvajač 12. titula na Rolan Garosu je dobio prvi set bez izgubljenog gema. Treba biti iskren i reći da ovo nije realan rezultat.

0:5 - Još jedan dobijen gem je izgbuio Novak- Vodio je naš as 40:0, ali je Nadal uspeo da napravi treći brejk u prvom setu. Španac će sada servirati za prvi set.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

0:4 - Propustio je Đoković tri prilike da vrati jedan brejk. Viđen je i jedan spektakularan poen koji je pripao prvom igraču sveta. Ipak, za Rafu je najvažnije da i dalje nije izgubio nijedan gem u ovom finalu.

0:3 - Do duplog brejka je stigao drugi teniser sveta. Još jedan ne baš dobar gem je odigrao Srbin. Za sada ga ne služi servis i to Nadal koristi i pravi drugi brejk.

0:2 - Potvrdio je Španac brejk, iako je Nole imao polupriliku. Igralo se na razliku, no "bik sa Majorke" je uspeo da dobije prvi servis gem u kojem je servirao.

Rafael Nadal je boljnj otvorio meč/Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

0:1 - Počeo je 56. međusobni duel ove dvojice igrača servisom Đoković. Španac je odmah napravio brejk, iako je naš as imao 40:15. Novak je u prvom setu odigrao čak četiri drop šota. Inače, meč se igra u dvoranskim uslovima, pošto je na "Filip Šatrijeu" postavljen krov.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri