PROBLEMI NA ROLAN GAROSU: Borba sa vetrom i kišom

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

27. 09. 2020. u 21:41

UŽASNI vremenski uslovi koji trenutno vladaju u Parizu, mogli bi da budu dodatni razlog zbog koga bi Rafaelu Nadalu, naviklom na usijanu šljaku pod vrelim suncem Majorke, mogla da se umanji uloga favorita.

ПРОБЛЕМИ НА РОЛАН ГАРОСУ: Борба са ветром и кишом

FOTO: AP

Osvajač 12. grend slem titula na Rolan Garosu, već danima zbog toga prigovara.

- Ovo je veoma čudna situacija za sve. Potpuno je drugačije nego u Rimu. Uslovi za igranje tenisa tamo su bili dobri. Ovde su veoma, veoma teški. To pravi probleme svima. Pomalo su ekstremni za igranje turnira napolju - izjavio je zabrinuti Rafa.

Među prvima koje su to osetile na svojoj koži, bile su juče Beloruskinja Viktorija Azarenka i Crnogorka Danka Kovinić (6:1, 6:2). Jesenji vetar koji se uvlačio u kosti i sitna kiša koja je sipila, prekinuli su u jednom momentu njihov meč na praznom stadionu "Sizan Langlan".

SMRZAVANjE Danka Kovinić i Viktorija Azarenka/FOTO: AP

Sudija je tražila da igračice sačekaju na terenu, ali se Beloruskinja pobunila, ističući da je potpuno nerezonski da po takvoj hladnoći cvokoću napolju, pa su obe igračice, uz saglasnost Kovinićeve, napustile teren i pre nego što im je sudija to dozvolila. U tom trenutku u Bulonjskoj šumi bilo je samo 11 stepeni Celzijusa. Na drugim, manjim terenima, mečevi nisu prekidani.

RUBLjOV OSVOJIO HAMBURG

ANDREJ Rubljov je furioznom igrom u finalu turnira u Hamburgu (serija 500) savladao Stefanosa Cicipasa i osvojio petu ATP titulu u karijeri. Ruski teniser je do trijumfa protiv Grka (6:4, 3:6, 7:5) stigao posle 141 minut velike borbe, pune sjajnih poteza sa obe strane mreže.

Rubljovu je ovo treći trofej ove sezone, a pre Hamburga osvajao je: Umag, Moskvu, Dohu i Adelejd.

Za to vreme, mladi Italijan Janik Siner (74. na ATP listi), priredio je svojevrsno iznenađenje protiv 11. nosioca Davida Gofena, autoritativnom pobedom od 7:5, 6:0, 6:3, za minut kraće od dva sata igre, na jedinom pokrivenom terenu, centralnom stadionu "Filip Šatrije" proređenih tribina na kojima je moglo da bude prisutno najviše 1.000 gledalaca.

- Srećan sam jer sam ušao u istoriju kao prvi teniser koji je igrao pod krovom na Rolan Garosu - izjavio je posle meča Siner, koji tek što je napunio 19 godina.

Janik Siner je u prvom kolu Rolan Garosa pobedio Davida Gofana/FOTO: AP

Pre Gofena, on je u Rimu ostvario još značajniju pobedu, protiv Stefanosa Cicipasa, tako da je Novak Đoković nedavno odabrao očigledno pravog sparing partnera da proveri svoju snagu.

A što se tiče krova na terenu, nisu baš svi zadovoljni. Primetni su otvori sa strane kroz koje huči vetar, a kod velikih pljuskova čak i kapi ulaze unutra. Organizatori ističu da su ovim želeli da uslove maksimalno prilagode igri na otvorenom. Nije sigurno da se to dopada i igračima...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024