SABALENKA PRED NOVI TURNIR: "Nije se moja sezona završila posle Australije" (VIDEO)

Novosti online

14. 03. 2024. u 18:55

Arina Sabalenka je postala prva teniserka posle cele decenije koja je odbranila titulu na Australijskom openu i kada se od nje očekivao juriš na broj 1, ona se ugasila. Od trijumfa u Melburnu dobila je samo dva meča, gubivši od autsajdera.

САБАЛЕНКА ПРЕД НОВИ ТУРНИР: Није се моја сезона завршила после Аустралије (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

– Nije se godina za mene završila posle pobede u Australiji, nego se nisam dobro osećala na ovim terenima – objašnjava Beloruskinja da se nije opustila posle velikog uspeha.

Iako je prošle godine u Indijan Velsu igrala u finalu, sada je bila potpuno druga priča.

– Jednostavno sada mi uslovi nisu odgovarali. Sve sam probala, dala maksimum da ostanem ovde što duže, ali nije išlo - ističe druga teniserka sveta.

Indijan Vels je tek drugi Sabalenkin turnir od melburnškog trijumfa, i u Dubaiju je loše prošla.

– Dovoljno sam iskusna da ne moram mnogo da igram a da pružam kvalitet – objašnjava.- Nastaviću naporno da treniram uverena da će ovo biti moja najbolja godina u karijeri. Uvek imam želju da osvojim svaki turnir na kome igram.  Pobeda u Australiji to nije promenila - rekla je Sabalenka.

Majami je sledeći veliki turnir, a dvostruka šampionka Australijskog opena će tamo pokušati da odradi popravni.

– Volim tamo da budem jer mi je Majami drugi dom. Tamo imam kuću i u njoj ću i biti tokom turnira. Nikada nisam tamo dobro igrala, nadam se da će sada biti bolje i da ću uspeti da pružim maksimum.

Sabalenka će ostati druga na svetu posle Indijan Velsa, ali ako Koko Gof osvoji titulu, smanjiće zaostatak na njoj na blizu 400 poena.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)