"TO JE ZAPANJUJUĆE!" Čuveni Britanac oduševljen Novakom: Đoković? Ovo je apsolutno neverovatno šta radi

Novosti online

24. 12. 2023. u 18:12

BIVŠI britanski teniser Tim Henman oduševljen je sezonom Novaka Đokovića. Srbin je 2023. godinu okončao sa čak sedam titula.

ТО ЈЕ ЗАПАЊУЈУЋЕ! Чувени Британац одушевљен Новаком: Ђоковић? Ово је апсолутно невероватно шта ради

FOTO: Tanjug/AP

Od tih sedam trofeja četiri su sa najvećih turnira. Osvojio je tri grend slema, Završni masters, mastersa u Sinsinatiju i Parizu i Adelejd. Vredi pomnuti da je igrao i finale Vimbldona.

- Zapravo sam ga intervjuisao posle finala Torina i rekao mu: "Vidi, imaš 36 godina i čini mi se da igraš bolje nego ikad. Kako ti se čini?" Bio je saglasan u tome da oseća da igra najbolji tenis u životu. To je zapanjujuće. Zaslužuje toliko pohvala, ne samo što igra i tako se kreće u tim godinama. I dalje oseća glad, želju i motivaciju za pobedama - rekao je Henman u razgovoru za "Eurosport".

Nekada četvrti igrač sveta ističe da se Srbin oseća mnogo opuštenije na terenu od kada je u svim važnim parametrima pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

- Ne samo turniri koje je osvojio, već i način na koji je igrao bio je apsolutno neverovatan. Osećam da igra sa puno slobode. Dugo je jurio Federera i Nadala i sve te različite rekorde: broj grend slemova, da završi godinu na prvom mestu, broj nedelja... Sada ih je pretekao. Ovu poziciju je toliko dugo priželjkivao. Postigao je i igra bolje nego ikad.

Ubrzo će i prvi grend slem Australijan open (14. - 28. januar). To je turnir čiji će Đoković rekorder (ima deset titula u Melburnu).

- To je baš uzbudljiv način da započnemo godinu na osnovu svega onoga što se desilo u 2023. Bilo je toliko sjajnih priča koje je vodio Novak Đoković.

Britanac nema dilemu i ističe da je Novak glavni favorit u Australiji.

- Pet najvećih titula, četiri slema, Završni turnir. Osvojio je četiri od tih turnira. Na Vimbldonu je izgubio sa 6:4 u petom setu od Alkaraza. Bio je to tip meča koji je Đoković toliko puta ranije pobeđivao, ali je Alkaraz sad njega dobio i ljudi su bili u fazonu: "Možda je ovo promena straže". Po meni, to je bilo daleko od istine. Način na koji je Đoković igrao ostatak godine bio je neverovatan. Njegova brzina, balans, udarac, snaga, menjanje pravca. Nema sumnje da je favorit na Australijan openu i čovek koga treba pobediti - zaključio je Henman.

Podsetimo, Nole će novu sezonu početi učešćem na Junajted kupu koji se igra od 29. decembra do 7. januara.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)