ALKARAZ NAKON ELIMINACIJE IZ RIMA: ''Da bih bio spreman za Rolan Garos, moram da resetujem um"

Novosti online

15. 05. 2023. u 17:41

Fabijan Marožan, momak iz Mađarske, 135. na svetu, koji je kroz kvalifikacije došao do svog prvog nastupa na mastersima, deklasirao je Alkaraza za tačno sto minuta igre: rezultat je bio 6:3, 7:6(4).

АЛКАРАЗ НАКОН ЕЛИМИНАЦИЈЕ ИЗ РИМА: Да бих био спреман за Ролан Гарос, морам да ресетујем ум

FOTO: AP/Tanjug

- Nisam ga poznavao pre ovog meča, samo sam pratio njegove rezultate sa Čelendžera i te stvari. Odlično je igrao, igrao je odlično i pre ovog meča ovde. Iznenadio me je. Njegov nivo igre je bio neverovatno visok. Siguran sam da će ubrzo da dođe do Top 100, nema sumnje - izjavio je Alkaraz i dodao:

- Nisam igrao baš najbolje. On se pokazao dobro, nisam mogao da pratim njegov nivo igre. Bio je konstantan, to je najteže. Pokušao sam da se borim do poslednjeg poena. U drugom setu je bilo blizu, imao sam svoju šansu na 6:5, mislim da sam mogao da uzmem taj set, ali su se desile neke stvari.

Kako sam kažem potrebno mu je da resetuje um pred Rolan Garos koji počinje naredne sedmice.

- Odmoriću malo, uzeću neke dane pauze. Zaista mi je potrebno da resetujem um kako bih bio spreman za Rolan Garos. Naravno, treniraću i to nije tajna. Moram da treniram da bih bio bolji. Nisam mogao da treniram tri, četiri dana u nizu. Sve sami mečevi. Biće mi od pomoći da provedem neke dane u svom domu i da treniram kako bih bio spreman na Rolan Garosu.

Novinari su konstatovali da Alkaraz nije izgledao na terenu onako kako su mnogi očekivali.

- Ne, ne, ne... Dobro sam se osećao fizički, samo nisam igrao svoju igru. On je to učinio. Bio je agresivan, igrao je u terenu konstantno ili na liniji. Nisam uspeo da doprem do meča, da uđem lagodno u razmenu. Pravio sam dosta grešaka, što ne radim često. Ovakvi dani mogu da se dese u tenisu i morate da izdržite. Kao što sam rekao, bio sam u drugom setu blizu, imao sam svojih šansi. On je zaslužio da pobedi - poručio je Alkaraz.

BONUS VIDEO: "OVO VRAĆA OSMEH NA LICE!" Igor Duljaj posle trećeg Partizanovog trijumfa u nizu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti