"TUKAO ME JE DOK NISAM PALA U NESVEST": Stravična ispovest Jelene Dokić

Novosti online

05. 11. 2022. u 12:51

Nakon što je video zlostavljanja mlade teniserke od strane njenog oca postao viralan, bivša srpska teniserka Jelena Dokić je ponovo i po ko zna koji put progovorila šta se njoj događalo s njenim ocem.

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК НИСАМ ПАЛА У НЕСВЕСТ: Стравична исповест Јелене Докић

Foto: Instagram/J.Dokić

Svet tenisa bio je šokiran kada se snimak pojavio i još uvek se raspravlja o istom, a na njemu je vidljiv otac kineskog porekla koji zadaje brutalne udarce svojoj kćerki, mladoj teniserki. Možda su to bili “saveti”, ali definitivno su svi zaprepašteni na koji način je to činio.

Igračica se prisetila da je nešto slično doživela sa svojim ocem:

– Bilo mi je odvratno da ga vidim, a još više nakon što sam to prošla. Zapravo, udarali su me dok nisam pala u nesvest nedelju dana pre Ju-Es opena kada sam imala samo 16 godina, a nisam bila jedina. Nažalost, ono što se događa iza zatvorenih vrata još je gore – poručila je Jelena.

– Navodno je otac i trener ove 14-godišnjakinje već udario nekoga u teniskoj akademiji pre nekoliko sedmica. A sada ovako udara svoju kćerku. I pitam se: Zašto se to događa? Već je izbačen iz par klubova, ali može biti u drugima i ići na turnire jer je sistem pokvaren. Ako je već to uradio i dobio je zabranu u klubu ili akademiji, ne bi trebalo da može da pristupi teniskim mečevima i bilo kojim krugovima – dodala je.

Između ostalog je Dokićeva ranije otkrila kako je zbog oca Damira, koji joj je ujedno bio i trener, želela da izvrši samoubistvo.

– Prošla sam kroz pakao, ali nisam imala izbora. Bilo je ili da odustanem ili da se borim kroz to. U jednom momentu, htela sam da se ubijem. Malo mi je falilo. U životu sam uvek bila kao na teniskom terenu i uvek sam mislila da ću naći rešenje. I uvek sam uspevala. Borila sam se za to da imam bolje sutra. Verujte mi, igrala sam tenis još 10 godina i borila sam se sa depresijom, a da sam imala adekvatnu podršku, bila bih još duže u tenisu – rekla je Jelena Dokić.

Damir Dokić Foto: N. Skenderija

 

Ona je u karijeri osvojila šest titula, a 2002. godine je zabeležila najbolji plasman, kada je bila četvrta na WTA listi. Najbolji rezultat joj je polufinale Vimbldona 2000. godine.

Jelena je prošla zaista sve i svašta u životu. Bila je u velikoj depresiji, imala 120 kilograma, par puta razmišljala o najgorem, no danas je ipak potpuno druga osoba, mada konstantno podseća na ono što je prošla kako ne bi palo u zaborav.

Doduše, kilograme često i vrati, ali čini se da je sve manje negativnih misli i da je sve pozitivnija i srećnija unatoč toj gadnoj i teškoj prošlosti s kojom se nosila.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)