NAJSLAĐI PORAZ U KARIJERI: Rafael Nadal se oglasio posle šokantne eliminacije

Novosti online

03. 11. 2022. u 08:34

Španski teniser Rafael Nadal, rekorder po broju osvojenih grend slem titula - 22, šokantno je eliminisan već u drugom kolu mastersa u Parizu, gde je od njega posle preokreta bio uspešniji Amerikanac Tomi Pol - 3:6, 7:6, 6:1.

НАЈСЛАЂИ ПОРАЗ У КАРИЈЕРИ: Рафаел Надал се огласио после шокантне елиминације

Foto: AP

Ipak, Rafa nije previše zabrinut zbog onog što se dogodilo, poručio je da su mu potrebni mečevi i da se nada da će biti na završnom mastersu u Torinu.

- Ukoliko se ništa bitno ne dogodi, biću u Torinu. Nisam se mnogo takmičio ove godine, nisam imao kontinuitet igranja i potrebni su mi dani i mečevi na turu. Nemam šta da izgubim posle dobre godine - bile su prve Nadalove reči posle iznenađujuće eliminacije u prestonici Francuske od daleko slabijeg Amerikanca.

Rafa je priznao da jedva čeka da ode kući i bude sa tek rođenim sinom. "Bik sa Majorke" je sezonu otvorio trofejom na prvom grend slemu u Australiji, gde nije bilo apsolutnog šampiona Melburna - Novaka Đokovića, kojem je uskraćeno pravo da se bori na terenu zbog mešanja politike u sport. Drugi veliki trofej Nadal je osvojio u Parizu, tamo je u četvrtfinalu uspeo da eliminiše Srbina (6:2, 4:6, 6:2, 7:6) i na kraju da podigne rekordnu 14. titulu u Parizu.

Zbog svega toga Nadal je u prvoj izjavi posle šokantne eliminacije rekao da je godina za njega uspešna, jer su mu dva najveća pehara obezbedila da postane apsolutni rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja - 22. Inače, svega nekoliko sati pre eliminacije u Parizu Rafael Nadal je na konferenciji uoči meča bio izuzetno emotivan, pričao je o sinu i nedostajanju. O tome kako se njegov život promenio iz korena otkako je sa suprugom Marijom Franciskom Pereljo dobio naslednika.

Foto: AP

 

- Znate, uvek je teško napustiti dom. Iskreno, samo što je ovoga puta drugačija situacija nego inače. Postao sam otac i od tada se sve promenilo. Prilično je zanimljivo da čak i posle tri nedelje kako smo dobili sina, sa kojim ne možete da komunicirate jer je jako mali, on počinje da vam nedostaje. To je novo životno iskustvo. Sve promene su teške u ovom životu i jednostavno morate da se prilagodite. Svaka promena je teška, a meni je možda i prvi put teško da se prilagodim. Moram da budem fleksibilniji. Ovo iskustvo je jedinstveno u poređenju sa svim prethodnim - istakao je Rafael.

Nadal je zatim objasnio kako će komunicirati sa suprugom i kako će viđati dete.

- Život onih koji putuju je manje težak od života ljudi koji ostaju kod kuće sa bebom. Ipak, danas živimo u vreme moderne tehnologije koja nam dozvoljava da putem video-poziva komuniciramo sa najdražima. Dok budem na putu, viđaću suprugu i sina putem video-poziva - istakao je Nadal koji očekuje da se nađe na Završnom mastersu u Torinu koji je na programu od 13. do 20. novembra, a Novak Đoković je obezbedio učešće.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije