SKANDAL: Novak Đoković je prošla dva puta osvojio masters u Parizu, a sada su mu organizatori priredili ovo!

Novosti online

30. 10. 2022. u 21:22

NOVAK Đoković je šest puta u karijeri osvajao pariski masters, a sada se na njega vraća nakon dve titule u nizu, u Tel Avivu i Astani. Samo, ovogodišnji juriš na trofej u prestonici Francuske neće biti isti kao prethodni.

СКАНДАЛ: Новак Ђоковић је прошла два пута освојио мастерс у Паризу, а сада су му организатори приредили ово!

FOTO: Tanjug

Najpre, tu je sam žreb, koji nije baš idealan po Noleta, ali... Nije on nikada bežao od takmičarskih izazova. Ako želiš da budeš najbolji, moraš najbolje i da pobeđuješ, to je maksima koje se i on drži, ali na jednu drugu stvar tek nije mogao da utiče.


U pitanju je iznenađenje koje su mu priredili organizatori.


Evo kako je to otkrio tokom današnjeg obraćanja medijima, pred početak pomenutog turnira iz serije Masters 1000 u "gradu svetlosti":


- Na ovom turniru, na kome sam imao mnogo uspeha, osećam se vrlo dobro. Uvek mi prija kada dođem na nadmetanje na kome imam dosta samopouzdanja, a i lepih sećanja. Kada sam poslednja dva puta igrao ovde, osvojio sam titule, 2019. i 2021. Nadam se da ću sada nastaviti taj niz. Sviđaju mi se opšti uslovi, ali posle nekoliko treninga mogu da vam kažem da su različiti u odnosu na prethodnu godinu. Pričao sam sa organizatorima i oni su mi priznali da su promenili podlogu, te je ona sada "brža" - rekao je Nole.


Na tome se Novak Đoković nije zaustavio:


- Često ono što turnir želi i ono što igrači žele... to su dve različite stvari. (Direktor) Sedrik Piolin mi je rekao da se "dosta igrača žalilo na sporu kretnju loptice" tokom prošlog turnira, da su takvi bili uslovi na terenu, pa su onda organizatori rešili da terene "ubrzaju". Mislim da je to okej, ali ne mogu da vam kažem koja je brzina najbolja, jer za svakoga je to drugačije. Snažni serviseri vole brže uslove za igru, a za nekoga ko ostaje na osnovnoj liniji (kao što je to slučaj upravo sa Novakom Đokovićem, prim. aut.) i igra sa dosta spina, on voli sporiju kretnju loptice. Ne mislim da postoji neka zlatna formula.


Kulturno završivši priču o ovom iznenađenju koje su mu priredili nadležni za pariski turnir na betonu, Đoković je upitan šta misli o aktuelnom teniskom trenutku:


- Drugi deo sezone dočekujem s drugačijim osećajem na terenu. Mislim tu na pozitivan osećaj. U prvom delu, posle svega što se dešavalo u Australiji, osećao sam psihički izazov na terenu, to je uticalo na moje igre. Kako se bližio kraj onog segmenta sezone koji se igra na šljaci, počeo da sam da igram veoma dobro. Vimbldon je bio veliko olakšanje u odnosu sve ono što se dešavalo do tada u 2022.


Na kraju je odgovorio i na pitanje zašto ima toliko teniskih uspeha u pariskom "Bersiju":


- Volim ovaj grad, volim uslove koji ovde vladaju. Igrao sam dosta u zatvorenim uslovima u Srbiji, jer je šest od 12 meseci prilično hladno. A i kada ostvarujete dosta pobeda na turnirima poput ovog, imate više pozitivnih osećaja pred sezonu koja dolazi - zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave