ŠTA OVO RADI FIFA?! Izbacuje reprezentaciju s Mundijala dvadeset dana pred prvi meč i uvodi drugu - i to "preko reda"?!

Novosti online

30. 10. 2022. u 20:58

DO Mundijala u Kataru ostalo je nešto manje od mesec dana, počinje 20. novembra, a iako je tako malo vremena do prvih mečeva, FIFA se sprema za dosad nezabeležen potez - da jednu reprezentaciju izbaci sa predstojećeg Svetskog prvenstva i zameni je drugom kojoj tamo, ipak, nije mesto ovoga puta.

ШТА ОВО РАДИ ФИФА?! Избацује репрезентацију с Мундијала двадесет дана пред први меч и уводи другу - и то преко реда?!

Foto: AP

Od ranije se zna da svetska kuća fudbala prilično brzo kažnjava uočene političke uplive u rad fudbalskih saveza, i to tako što tu zemlju izbaci iz svojih takmičenja dok se političari iz Saveza ne povuku.

Potom sledi period nadgledanja novonastale situacije, te povlačenje suspenzije.

Ako bi se neki takav slučaj kazne sada desio, i to u zemlji koja treba da učestvuje na Mundijalu u Kataru, to bi automatski značilo da njena reprezentacija neće igrati na šampionatu planete i... izgleda se to sprema Tunisu.

Kako prenosi ugledni francuski list "Parizijen", ne samo da je FIFA poslala upozorenje Fudbalskom savezu Tunisa da će, ako se "politika" hitno ne odstrani iz te organizacija ona će ostati bez prava učešća na Svetskom prvenstvu, već se zna i ko će biti zamena.

Iako se činilo da bi svetska kuća fudbala trebalo da, umesto suspendovane reprezentacije, pozove narednu najbolje rangiranu iz te kontinentalne zone (Mali je upravo od Tunisa poražen od baraža za Mundijal u Kataru), izgleda da se poziv zapravo sprema - Italijanima.

Evropski šampion je, podseitmo, šokantno ispao u prvom krugu evropskog baraža od Severne Makedonije, ali "azuri" igraju na kartu popularnosti i FIFA rangiranja, na kome su čak šesti, pa bi, kako javlja "Parizijen", baš oni mogli da se nađu u Kataru umesto Tunisa.

Desi li se to, Italijani bi zaigrali u grupi D sa Francuskom, Danskomi i Australijom.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)