SKANDAL U NAJAVI NA ROLAN GAROSU! Izbacuju 2. igračicu sveta sa turnira!

Novosti online

30. 05. 2021. u 18:00

JAPANSKA teniserka Naomi Osaka (23), trenutno druga igračica sveta, ona je rekla pred početak Rolan Garosa da ne želi da tokom turnira priča za medije i zbog toga bi mogla da bude izbačena sa turnria.

СКАНДАЛ У НАЈАВИ НА РОЛАН ГАРОСУ! Избацују 2. играчицу света са турнира!

FOTO: printskrin/Instagram/Mari Osaka

Smatra da će na taj način sačuvati "mentalno zdravlje" i da će na taj način eliminisati distrakcije tokom turnira, a posle meča prve runde protiv Rumunke Patricije Marije Tig ostala je dosledna i nije govorila na konferenciji.

Organizatori su je kaznili sa 15.000 dolara, a ako ne promeni tu odluku, mogli bi da joj zabrane dalje učešće!

 Ona je u zvaničnom saopštenju domaćina još jednom opomenuta na svoje obaveze, a one podrazumevaju i razgovor sa novinarima, da bi tako ceo svet čuo njene poruke.

- Suštinski element pravila grend slem turnira je odgovornost učesnika da sarađuju sa medijima, bez obzira na rezultat svog meča. Ta odgovornost donosi dobro za ovaj sport, kao i za navijače, ali i za takmičare lično.

- Savetovali smo Naomi Osaku da se izlaže mogućim daljim posledicama ako nastavi da ignoriše svoje obaveze prema medijima. Kao što se podrazumeva, ponavljanje tog propusta povlači sa sobom i žešće kazne, uključujući izbacivanje sa turnira i aktiviranje istrage koja bi mogla da dovede i do oštrijih sankcija i do suspenzija sa budućih grend slem događaja, saopštili su organizatori Rolan Garosa.

- Pravila postoje da bi bilo osigurano da svi igrači dobiju isti tretman, zaključeno je na kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024