OSAKA NEĆE DAVATI IZJAVE U PARIZU: Japanka iznenadila teniski svet

Novosti online

27. 05. 2021. u 11:40

DRUGORANGIRANA teniserka sveta Japanka Naomi Osaka saopštila je danas da neće učestvovati na konferencijama za medije na predstojećem grend slem turniru Rolan Garosu, kako je navela, zbog svog mentalnog zdravlja.

ОСАКА НЕЋЕ ДАВАТИ ИЗЈАВЕ У ПАРИЗУ: Јапанка изненадила тениски свет

foto: EPA

"Mnogo puta sam osetila da ljudi nemaju obzira prema mentalnom zdravlju sportista i to je veoma tačno, kada god sam gledala i učestvovala u nekoj konferenciji za štampu to sam osetila", napisala je 23-godišnja teniserka na Tviter nalogu.

"Često sedimo tamo i postavljaju nam ista pitanja koja su već postavljali, ili pitaju nešto što nama unosi sumnju, a ja jednostavno neću da se izlažem ljudima koji sumnjaju u mene", dodala je ona.

Sportiskinja sa najvećom zaradom na svetu rekla je da se nada da će novac od kazni, ići u dobrotvorne svrhe za zaštitu mentalnog zdravlja.

"Gledala sam mnoge video snimke gde je sportistima teško nakon poraza na konferencijama, a znam i da ste vi. Verujem da je cela ta situacija nalik onoj kada šutirate nekog ko je već pao", ocenila je ona.

Otvoreno prvenstvo Francuske počeće u nedelju u Parizu, a Osaka je do sada u karijeri osvojila četiri grend slem titule, a ujedno je i aktuelna šampionka Australijan opena i Otvorenog prvenstva Amerike.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)