VELIKA POBEDA SPORTA: Mačković i Pimenov veslaju u Lucernu !

Novosti online

19. 05. 2024. u 10:44

IAKO je Veslački savez Srbije nizom nesportskih poteza pokušao da onemogući Srbiju da se na Olimpijskim igrama u Parizu pojavi sa velikim brojem posada konkurentnih za osvajanje medalja, sport je ipak pobedio - navodi se danas u saopštenju Veslačkog kluba Partizan. Nakon odluke da ne dozvoli Martinu Mačkoviću i Nikolaju Pimenovu da nastupe na olimpijskoj kvalifikacionoj regati u Lucernu, juče je Veslački savez Srbije doneo još jednu neshvatljivu odluku i otkazao je nastup Aleksandra Beđika i Matije Rajkovića, zbog kojih nije dozvolio nastup Mačkoviću i Pimenovu na ovoj regati.

ВЕЛИКА ПОБЕДА СПОРТА: Мачковић и Пименов веслају у Луцерну !

Veslački klub Partizan

Nakon niza nesportskih odluka VSS, Svetska veslačka federacija je odlučila da reaguje i da napravi presedan u istoriji veslačkog sporta, kako bi zaštitila sportiste Srbije od “nepopravljive štete”, kako je navedeno u zvaničnoj odluci Izvršnog odbora FISA. Posle višesatnih zasedanja tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, odlučeno je da ekipa Mačković/Pimenov vesla izbornu trku za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

U ovom trenutku najvažije je da najbolji veslači Srbije imaju mogućnost da na stazi dokažu svoj kvalitet. Sa druge strane, srpsko veslanje dobilo je još jedan šamar i pretrpelo veliku sramotu u međunarodnim okvirima, činjenicom da je Svetska veslačka federacija morala da zaštiti srpske veslače od delovanja njihovog matičnog saveza.

- Ovim putem želim da se zahvalim u ime sportske nacije Srbije, Veslačkog kluba Partizan i svih veslača, Svetskoj veslačkoj federaciji i njenom Izvršnom komitetu na donetoj odluci da dopusti našem dublu Mačković/Pimenov da veslaju kvalifikacionu regatu. Ovo je presedan u istoriji veslačkog sporta i ispravljenoj nepravdi prema našim veslačima. Još jedno veliko hvala i srećno svim ekipama Srbije na kvalifikacionoj regati – izjavio je Marko Milačić, predsednik Veslačkog kluba Partizan

Odluka Svetske veslačke federacije je oduševila našeg olimpijca Nikolaja Pimenova - “Presrećan sam ovakvom odlukom FISA i zahvalan sam što mi je ispunjena želja da veslam sa Martinom Mačkovićem. Ovo je veliki dan za sport. Krećemo za Lucern da se trkamo i probamo da izborimo još jednu normu za OI i Srbiju predstavimo u najlepšem svetlu”.

Nakon svih dešavanja tokom prethodnih dana u vezi ove regate, odluka Svetske veslačke federacije dokazuje da je sport uvek iznad svega. Još jednom želimo puno sreće svim našim ekipama na pomenutom takmičenju.

Informativna služba VK “Partizan”

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!