POBEDA ZA OPROŠTAJ: : Trijumf nad Amerikancima značajan zbog Evropskog prvenstva

S. K.

02. 07. 2022. u 22:05

OD Amerike do Amerike. Vaterpolisti će svoj put na Svetskom prvenstvu u Budimpešti završiti sa rivalom, s kojim su i otvorili šampionat.

ПОБЕДА ЗА ОПРОШТАЈ: : Тријумф над Американцима значајан због Европског првенства

FOTO: VSS: S. Sandić

Delfini žele da se kući vrate kao peti na planeti, ali su i svesni da današnji (17.00) duel na "Alfred Hajošu" neće ličiti na onaj grupni iz Segedina, kada su  Udovičićevu ekipu SAD savladali sa 17:13.


U vaterpolo timu Srbije, čije je zvanično osiguranje UNIQA, priznaju da su posle pobede nad Crnom Gorom bili ubeđeni da će se danas sa Mađarima boriti za peto mesto. Međutim, puleni Dejana Udovičića su sa peteraca (16:15, u regularnom toku 11:11) šokirali domaćina, gurnuli ga u borbu za sedmo mesto, i sa mnogo samopouzdanja izlaze na megdan Srbiji, koja se koliko-toliko oporavila od šokatnog poraza od Hrvatske u četvrtfinalu SP.

- Spremni smo da pobedi, jer nama to mnogo znači. Posle pobede nad Crnom Gorom smo se koliko-toliko podigli posle poraza u četvrtfinalu od Hrvatske. Znamo i da nas očekuje mnogo težak zadatak, jer su Amerikanci pobedom nad Mađarima napravili veliko iznenađenje. Želeće da nas pobede, fizički su odlično pripremljeni. Dogovor je da u meč uđemo maksimalno motivisani, jer je sada cilj peto mesto - istakao je centar Nemanja Vico.

Srbi i Amerikanci se veoma dobro poznaju. Zajedno su se pripremali pred put u Mađarsku, odigrali nekoliko sparing utakmica, čak i pre početka nokaut faze. Zato tajni nema.
- Protiv Crne Gore smo pokazali karakter i zajedništvo. Bitno je da slavimo i osvojimo peto mesto. Amerikanci su se posle pobede nad Mađarima digli i veoma su motivisani. Sigurno će biti drugačiji duel od onog u Segedinu. Ne verujem da će biti toliko golova kao na startu SP, biće tvrđa utakmica, jer se igra za plasman - naglasio je golman Lazar Dobožanov.

Jedan od najiskusnijih u našem timu, bek Sava Ranđelović, smatra da su posle poraza u četvrtfinalu od Hrvata pokazali karakter i želju u duelu sa Crnom Gorom.

- Treći put igramo za peto mesto, što nije bio naš plan. Želeli smo medalju, ali to je sport. Idemo protiv Amerikanaca na pobedu, dosta bi nam značila u pripremama za EP u Splitu. Biće ovo drugačija utakmica od one u grupi, a na zajedničkim pripremama su se skrivale neke stvari. Znamo odakle nam preti najveća opasnost. Ključna će biti odbrana, jer od nje sve kreće. Ako budemo disciplinovani i ispoštujemo dogovor, slavićemo.
 

Uverili smo se da u svetu ima osam podjednakih reprezentacija i svaka svaku može da pobedi. To je dobro za vaterpolo - podvukao je Sava Ranđelović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna