RUKOMETAŠICE PRED KLJUČNE MEČEVE: Uz navijače je lakše stići na EP

S.R.

17. 04. 2022. u 19:38

VREME je za odlučujuće bitke za odlazak na najkvalitetnije timsko takmičenje na Starom kontinentu. Najbolje rukometašice Srbije okupile su se u cilju da u naredne dve utakmice protiv Turske 20. aprila u Kastamonu (16.30), odnosno u Zrenjaninu tri dana kasnije protiv Islanda, obezbede učešće na Evropskom prvenstvu krajem godine (4-20. novembar) u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

РУКОМЕТАШИЦЕ ПРЕД КЉУЧНЕ МЕЧЕВЕ: Уз навијаче је лакше стићи на ЕП

FOTO: M. Vukadinović

- Vrlo su nezgodne kada igraju kod kuće, imaju kvalitetne igračice koje nastupaju u Ligi šampiona. Iako nemamo mnogo vremena za trening, moramo dobro da se spremimo. Trebalo bi da se fokusiramo da odigramo dobru odbranu, da postignemo što više golova iz tranzicije, kako bismo ušle u utakmicu protiv Islanda odmornije - ističe golman Jovana Risović.

Njena koleginica Anđela Janušević slaže se sa ocenom da neće biti lako protiv Turske, pre svega zato što ih očekuje dug put do Kastamona. Takođe, ističe da je bitno to što se poslednji meč protiv Islanda u Zrenjaninu.

- Svaka ekipa kod kuće igra bolje. Prošlog puta, kada smo igrali u "Kristalnoj dvorani", bilo je puno navijača i fenomenalna atmosfera i uz takvu podršku lakše je stići do pobede. Čestitala bih i momcima na plasmanu na SP, drago mi je zbog njih, nadam se da ćemo se i mi plasirati na EP i tako kompletirati uspeh Srbije - zaključila je Janjuševićeva. 

BONUS VIDEO - Partizanova proslava 30 godina osvajanja Evrolige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024