"PEĐA, TI SI SLEDEĆI": Dušan Vlahović, nezadrživo grabi ka besmrtnosti

Z. Ćorović

17. 04. 2022. u 19:07

STARU damu nosi na svojim plećima. Srpski napadač Dušan Vlahović (22) jedina je svetla tačka ovog Juventusa, što je pokazao i na poslednjem prvenstvenom meču sa Bolonjom.

ПЕЂА, ТИ СИ СЛЕДЕЋИ: Душан Влаховић, незадрживо граби ка бесмртности

Foto: AP

 Tim Siniše Mihajlovića krenuo je da stavlja sva tri boda u džep, ali mu se pred proslavu velikog iznenađenja u Torinu isprečio Vlahović golom u četvrtom minutu sudijske nadoknade za remi - 1:1.

Bio je to Ducijev jubilarni, 50. pogodak u Seriji A, na 98 mečeva. Italijanski novinari su mu opet "skinuli kapu" i nagradili ga odličnim ocenama, a uz to su pronašli podatak da je Srbin sa samo 22 godine i 78 dana drugi najmlađi strani fudbaler u istoriji Serije A kome je pošlo za nogom da dođe do te brojke. Rekorder je nekadašnji napadač Milana Alešandre Pato, koji je 2011. do 50 postignutih pogodaka u Kalču stigao sa 21 godinom i 220 dana.

Vlahović je ove sezone u 31 utakmici šampionata Italije postigao 23 gola uz tri asistencije i na dobrom je putu da ostvari vredan rekord i preotme ga od još jednog partizanovca. Predrag Mijatović je u sezoni 1995/1996. postigao 28 golova u dresu Valensije, što je rekord nekog našeg reprezentativca u pet najjačih evropskih liga. Mijatović je tada bio reprezentativac SR Jugoslavije i zato je njegovo dostignuće još aktuelno. Sada Vlahoviću fali šest golova, a Juventus do kraja sezone ima još pet mečeva i zato mu neće biti lako da preskoči Mijata.

FOTO: EPA

 

Ono što izgleda kao već gotova stvar, to je da će uskoro sigurno pasti srpski rekord u Seriji A. Još ga drži Dejan Stanković, aktuelni trener Crvene zvezde, koji je kao igrač Lacija i Intera postigao 52 gola u italijanskom prvenstvu.

Ako nastavi ovim tempom, nove tri recke su za Vlahovića rutinska stvar. Stankovićev maksimum visi u vazduhu, videćemo da li će i Mijatovićev otići na drugo mesto.

Sergej devet golova, deset asistencija

DUŠAN Vlahović je postigao gol za izjednačenje Juventusa, a Sergej Milinković-Savić ga je namestio da Lacio ne izgubi od Torina (1:1). Takođe, u sudijskoj nadoknadi Srbin je asistitrao Imobileu da "iščupa" bod protiv gostiju, za koje je odlično igrao još jedan naš reprezentativac - Saša Lukić.

Italijani su izračunali da je ovo Sergejova najplodnija sezona u Laciju, pošto je na 32 utakmice ostvario učinak od 10 asistencija i devet datih golova.

Bonus video: Dolazak navijača na večiti derbi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)