PRIZNANJE ZA SRBINA: Mikec prvi na rang-listi Evropske streljačke konfederacije

Novosti online

30. 09. 2021. u 13:56

REPREZENTATIVAC Srbije u streljaštvu Damir Mikec prvi je na rang-listi Evropske streljačke konfederacije za vazdušni pištolj za 2021. godinu. Kako je danas saopštio Streljački savez, među najboljih 10 na kontinentalnim listama za ovu godinu nalazi se još dvoje srpskih strelaca, Milenko Sebić je treći na listi za malokalibarsku pušku (trostav), a Andrea Arsović je 10. u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji.

ПРИЗНАЊЕ ЗА СРБИНА: Микец први на ранг-листи Европске стрељачке конфедерације

FOTO: OKS

Evropska streljačka konfederacija (ESK) je u septembru objavila liste za ovu godinu, pošto do kraja godine neće biti takmičenja koja se boduju za rangiranje.

ESK je ranije imala svoj sistem bodovanja za liste, a ove sezone je promenila kriterijume. Liste će se objavljivati jednom godišnje i bazirane su na godišnjim listama Svetske streljačke federacije (IŠF) u olimpijskim pojedinačnim disciplinama. Najbolje plasirani Evropljanin u rangiranju IŠF zauzeće prvo mesto na evropskoj listi.

Rang-liste koje je ISSF objavila početkom avgusta, posle Olimpijskih igara, su konačne za ovu godinu. U prethodna dva meseca nije bilo takmičenja koja bi donela promene. Mikec, osvajač srebrnih medalja vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama i Svetskom kupu u Osijeku, drugi je na svetskoj listi, iza olimpijskog prvaka Iranca DŽavada Forugija.

Osvajač bronzane medalje u Tokiju Sebić je peti na listi za trostav, a Arsović, osmoplasirana u trostavu na Olimpijskim igrama, je na 13. poziciji u rangiranju IŠF.

Na listama ESK, Zorana Arunović je na 12. poziciji na listi za malokalibarski pištolj, a na 16. mestu u rangiranju za vazdušni pištolj. Arsovićeva je 18. Evropljanka na listi za vazdušnu pušku. Istu poziciju drži Jasmina Milovanović MK sport pištoljem, a Sebić je na 19. mestu za vazdušnu pušku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MALIŠANIMA LEKCIJE DRŽE PETORICA TRENERA „ROSONERA“ : Fudbalski kamp Milana na SC Sajmište u Novom Sadu