OBRADOVIĆ: Olimpijakos ima najbolji plejmejkerski tandem u Evroligi, dobrom igrom do bodova

Novosti online

09. 12. 2020. u 15:56

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u četvrtak dočekuju Olimpijakos u 13. kolu Evrolige, a trener crveno-belih Saša Obradović ističe da je grčki klub težak protivnik.

ОБРАДОВИЋ: Олимпијакос има најбољи плејмејкерски тандем у Евролиги, добром игром до бодова

FOTO: ABA liga/Koper Primorska/Aleksander Golob

- Olimpijakos ne izgleda isto u odnosu na pre tri četiri nedelje, imali su problema sa korona virusom, povredama nekih igrača. Sada izgledaju drugačije, svi su tu, i vratili su se na odličan način ovom pobedom u Barseloni. Moraćemo da igramo dobru utakmicu kako bismo došli do bodova - rekao je Obradović.

On ističe da atinski crveno-beli imaju možda i najbolji plejmejkerski tandem u Evropi.

- Bez obzira na činjenicu da igraju najmanji broj utakmica od svih ekipa u Evroligi, košarkaši Olimpijakosa imaju ogromno iskustvo, pretnje na svim pozicijama, odlične igrače, i rekao bih, najbolji plejmejkerski tandem možda i u celoj ligi, u vidu Slukasa i Spanulisa koji su godinama važni u evropskoj košarci.

Nastavio je trener Zvezde da hvali sutrašnjeg protivnika.

- Odlični 'fizikalci' na pozicijama visokih igrača, koji uz to i odlično trče, pozicioniraju i odlično skaču. To je nešto na šta moramo da obratimo takođe pažnju kako bismo pobedili - zaključio je Obradović.

Podsetimo, klub sa Malog Kalemegdana će biti oslabljen neigranjem prvog organizatora igre Langstona Hola, a ekipu je danas napustio Tejlor Ročesti.

Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić takođe naglašava da njega i saigrače očekuje težak protivnik koji u Beograd dolazi u dobrom raspoloženju posle velike pobede u Barseloni.

- Vrlo iskusna ekipa koja ima dovoljno vremena da se priprema za jedino takmičenje, a to je Evroliga, jer nemaju nikakvih obaveza u domaćem šampionatu. Vratili su Slukasa, ove sezone odlično igraju Mekisik i Martin koga dobro poznajemo iz prošle sezone, kao i Čarls Dženkins, Vezenkov je takođe odličan ove sezone. Naravno, nikada ne treba zaboraviti Spanulisa i Printezisa, sjajne igrače i ljude koji su lična karta Olimpijakosa i svih njihovih najvećih uspeha. Međutim, moramo da gledamo samo sebe. Moramo da pronađemo naš ritam, da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobede. Neće biti lako, ali želimo da se vratimo našoj igri koja nas je krasila u prethodnom periodu i donosila nam pobede u ovakvim mečevima - istakao je krilni košarkaš crveno-belih.

Utakmica Crvena zvezda - Olimpijakos igra se sutra od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)