"SVI MORAJU DA BUDU SPREMNI DA IGRAJU": Janis Sferopulos se oglasio posle utakmice Crvena zvezda - Čačak 94

Tanjug

16. 02. 2024. u 20:59

TRENER košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je posle utakmice sa ekipom Čačak 94, da računa na sve igrače i da moraju da budu spremni za finalni meč.

СВИ МОРАЈУ ДА БУДУ СПРЕМНИ ДА ИГРАЈУ: Јанис Сферопулос се огласио после утакмице Црвена звезда - Чачак 94

Foto: Tanjug

Crveno-beli su se plasirali u finale Kupa Radivoja Koraća nakon što su rezultatom 87:52 pobedili ekipu Čačak 94.

- Želeo bih da čestitam igračima na utakmici, načinu na koji smo odigrali. Oni su igrali odbranu na specifičan način, postavili su sve igrače u reket i terali su nas na šut sa distance. Od početka druge četvrtine igrali smo bolju odbranu i uz dobra rešenja u napadu došli smo do prednosti. Kada je počela treća četvrtina tražili smo najbolje opcije za nas, igrali smo dosta bolje i opuštenije - rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare.

On je dodao da je zadovoljan pristupom svih igrača.

- Kao što sam rekao na početku mog mandata u Zvezdi, računam na sve igrače. Svi moraju da budu spremni da igraju na svakoj utakmici. Važno je da svi igrači imaju pravi mentalitet. Sastav je dugačak, ali imamo dosta utakmica i potrebna nam je širina da pokrijemo povrede i izostanke nekih igrača. Stvarno sam srećan kako svi igrači koji nemaju veliku minutažu, igraju u svakoj utakmici.

Mladi Andrej Kostić debitovao je za prvi tim i postigao je sedam poena u pobedi nad ekipom Čačka 94.

- Svi su verovatno razumeli koliko je Kostić talentovan. Jako sam zadovoljan, ovo mu je prva utakmica u seniorskom timu. Nismo imali mnogo treninga zajedno, nije poznavao sistem skroz, ali je igrao jako dobro i zalagao se. Važno mi je da promovišemo igrače iz naše akademije, to mi je bio cilj gde god da sam radio.

U velikom finalu bismo potencijalno mogli da gledamo večiti derbi.

- O tome bu trebalo sutra da pričamo jer prvo Partizan treba da odigra sa Vojvodinom. Svaka utakmica je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti zaključio je Sferopulos.

Finale se igra u subotu od 21 čas, a Crvena zvezda će igrati protiv pobednika duela Partizan - Vojvodina.

BONUS VIDEO: KOSTIĆ DEBITOVAO ZA ZVEZDU: Ovako se talentovani košarkaš upisao u strelce

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)