ODAHNUO I SFEROPULOS: "Ova pobeda pripada igračima, dali su srce i borili se do kraja"

V. P.

03. 11. 2023. u 09:00

EVROLIGAŠKI prvenac za novog trenera Zvezde Janisa Sferopulosa, koji je posle meča izgledao kao da mu je sa srca pao veliki kamen.

ОДАХНУО И СФЕРОПУЛОС: Ова победа припада играчима, дали су срце и борили се до краја

M. Vukadinović

- Čestitam igračima, ova pobeda pripada njima. Dali su srce, uložili ogroman trud, borili se do kraja. Bilo je jasno da je tim pod pritiskom, igrači su bili nervozni, promašivali otvorene šuteve i zicere. Pričali smo o tome u poluvremenu, da moramo više da se fokusiramo na košarku. Pokazali su karakter, to mi se najviše svidelo, takođe i odbrana u poslednjih 15 minuta. Mnogo će nam psihološki pomoći ova pobeda, veliko hvala svim navijačima koji su podržali tim u ovako teškoj utakmici, pomogli igračima da nadvladaju veoma dobrog protivnika.

U ovom meču je tražio balans na poziciji plejmejkera, našao ga je sa Teodosićem i Dos Santosom.

- To je moj posao, vidite, očigledno je da imamo tri dobra plejmejkera. Nejpir je u teškoj situaciji, on je igrač koji može da pravi razliku, veoma je osećajan i teško podnosi trenutnu lošu formu. Samo je potrebno da stekne samopouzdanje. Znam da ima razočaranih navijača, ali svi su ga podržavali kada sam ga uveo da odmorim Tea. Kao porodica moramo da prevaziđemo negativan momentum.

MILOŠ JE FANTASTIČAN

TRENER Bajerna Pablo Laso čestitao je Zvezdi na zasluženoj pobedi.

- Imali smo mnogo izgubljenih lopti, trebalo je da vodimo većom razlikom pred poslednju četvrtinu. Zvezda se vratila u meč, imala je iza sebe sjajne navijače i na kraju zasluženo pobedila.

O komentarima da Miloš Teodosić više nije igrač za evroligaški nivo košarke:

- Miloš je fantastičan igrač, sjajan kreator. Voleo bih da imam 25 godina i da mogu da igram kao on. Mnogo znači klubu. Da li mislite da Sferopulos razmišlja o komentarima da ne treba da igra više od 10-15 minuta? Razmišlja samo o tome šta Miloš može da donese timu, a može mnogo toga, što se videlo i u ovoj utakmici.

Podsetio je na odsustvo značajnih igrača.

- Za nas je Nedović mnogo bitan, sa njim na terenu imamo više solucija. Lazić je takođe značajan kao veoma dobar odbrambeni igrač. Vidimo svetlo na kraju tunela i idemo ka njemu. Nismo igrali na visokom nivou, možemo znatno da unapredimo igru. Moramo da nastavimo da gradimo hemiju, svi moraju da znaju svoju ulogu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)