"HVALA DUŠKU IVANOVIĆU, OSTAVIO MI JE TIM KOJI..." Janis Sferopulos posle prvog meča na klupi Zvezde - drame sa FMP-om

Novosti online

23. 10. 2023. u 21:18

POBEDOM je na klupi Crvene zvezde debitovao Janis Sferopulos koji je izneo utiske nakon utakmice protiv FMP-a (83:72) u 4. kolu ABA lige.

ХВАЛА ДУШКУ ИВАНОВИЋУ, ОСТАВИО МИ ЈЕ ТИМ КОЈИ... Јанис Сферопулос после првог меча на клупи Звезде - драме са ФМП-ом

Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Grčki stručnjak je u nedelju stigao među crveno-bele, odradio je samo jedan trening pa neke njegove zamisli ne mogu još uvek da se vide u igri šampiona Srbije.

- Veoma sam počastvovan što sam trener Crvene zvezde. Ovo je veliki klub, sa velikom tradicijom i osećam se blagosloveno. Zahvalio bi se gospodinu Čoviću i menadžmentu na prilici. Sve se odigralo brzo. Veliko poštovanje i gospodinu Dušku Ivanoviću, sjajnom treneru i osobi. Ostavio mi je tim u veoma dobroj situaciji. Verujem da ćemo se svi zajedno boriti za uspeh kluba, sa navijačima koji će nas podržavati u dobrim i lošim trenucima - rekao je Sferopulos.

Novinare je zanimalo da li je hrabrost ili ludost doći u ovom trenutku s obzirom na to da crveno-beli naredna dva meča igraju protiv Partizana i to kao gosti.

- To je hrabrost. Da sam se bojao, ostao bih kod kuće.

On je došao kao neki vid "spasioca", ali nije mu prvi put da se nalazi u takvoj ulozi.

- Teško je za igrače da se priviknu na ovog trenera. Ovo mi je četvrti posao zaredom koji počinjem u oktobru ili novembru. Olimpijakos, Makabi, pre toga Panionios... Znam i imam iskustvo sa ovakvim situacijama. Nije lako kada imate utakmice koje morate da pobeđujete, da menjate filozofiju.

Ovaj 56-godišnjak zadovoljan je zalaganjem igrača.

- Trenirali smo jednom, igrali danas, ali zadovoljan sam onim što sam video, pre svega uloženim trudom, a potom i napadačkim delom igre. Trudili smo se da trčimo, postižemo lake poene, podignemo nivo. Srećan sam i zbog velikog broja asistencija. Bila je ovo lepa timska utakmica i tako želimo da igramo.

Otkrio je na čemu će raditi i šta je to novo što planira da uvede.

- U odbrani smo imali dobre i loše momente. Neke stvari moraju da se promene, polako smo počeli da menjamo odbranu, ali imali smo samo jedan trening i to pred meč. Još je rano proceniti kako se igrači privikavaju na moju filozofiju, ali važno je da smo došli do rezultata. FMP je veoma talentovan tim, igra sa velikom energijom, imaju skoro 88 poena, zaustavili smo ih na 72. Ovo je prvi tim ABA lige u tranziciji.

Dotakao se i napada, te objasnio kako želi da izgleda tim u tom segmentu.

- Dug je put pred nama. Moram da pošaljem poruku navijačima da nam je potrebna podrška. Borićemo se na svakoj utakmici i zajedno ćemo dati srce za uspeh kluba. Primarno moramo i želimo da igramo brže u napadu, da posle dobre odbrane iskoristimo otvoren teren, atleticizam igrača. Da svi budu koordinisani i sinhronizovani, igraju zajedno, funkcionišu kao jedan.

Opet se vratio u odbrani, koja je tokom trenerske karijere bila njegov zaštitni znak.

- U odbrani želimo da poradimo na detaljima u svim aspektima igre. Odbrana je bila dobra, ali postoji prostor za napredak. Pogotovu saradnju između niskih i visokih igrača u odbrani. Odbrana u tranziciji je bila dobra, izuzev jednog perioda u trećoj četvrtini, ali odbrambeno moramo da poradimo na detaljima, ništa posebno. Da ne zbunjujemo igrače. Ne možete da im dajete mnogo informacija i brzo menjate veliki broj stvari odjednom. Verujemo u sistem koji je tim imao i polako ćemo ga prevoditi u moju filozofiju.

Jedno od pitanja za Sferopulsa bilo je da li planira da vrši promene u igračkom kadru?

- Kada sam došao znao sam da je tim kompletiran, verujem svim igračima i verujemo da sa njima možemo da se borimo do kraja. Veoma sam srećan kako je Jago odigrao večeras. To je igrač koji može da nam da jednsotavna rešenja na terenu i dobro je odgovorio na ulogu koju je danas dobio.

Branko Lazić je dobio nezgodan udarac u finišu susreta.

- Dobio je udarac u predelu rebara i ide na snimak, videćemo koliko je ozbiljna povreda, osetio je veliki bol, ali čekamo da nas doktori više izveste o tome.

Dotakao se za kraj Marka Simonovića koga ovog ponedeljka nije bilo u sastavu, kao i Nemanje Nedović koji je protiv Virtusa osetio problem u zadnjoj loži.

- Marko ima problema sa virusom. Trebalo je da igra, ali to se desilo pred meč. Verujem da će od stura biti u redu, ali ne bi danas bio svež. Nedović je povređen, na terapijama je, videćemo - zaključio je Sferopulos.

Podsetimo, utakmica Partizan - Crvena zvezda u Evroligi na programu je u četvrtak od 18.30.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)