MUNDOBASKET BEZ JOŠ JEDNE ZVEZDE: Porzingis pojačao tim koji neće igrati na Svetskom prvenstvu u košarci

Novosti online

15. 08. 2023. u 22:39

JOŠ jedna zvezda manje za predstojeće Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Nikola Jokić je otkazao, Janis Adetokumbo nije uspeo da se oporavi od intervencije na kolenu, kao ni novi adut Boston Seltiksa od povrede stopala.

МУНДОБАСКЕТ БЕЗ ЈОШ ЈЕДНЕ ЗВЕЗДЕ: Порзингис појачао тим који неће играти на Светском првенству у кошарци

FOTO: AP

Letonci idu na Mundobasket bez svog najboljeg igrača Kristapsa Porzingisa, koji je sve vreme bio u procesu rehabilitacije i nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu. Odsustvo krilnog centra/centra visokog 221 cm, kome je prošla sezona u dresu Vašington Vizardsa bila statistički najbolja u NBA karijeri (23,2 poena i 8,4 skoka), nenadoknadiv je gubitak za selekciju koja će debitovati na svetskim prvenstvima.

Dobra vest za Letoniju je to što se od povrede lista oporavio drugi NBA adut, nekadašnji igrač Partizana Davis Bertans, koji će biti u sastavu za trening meč sa Finskom u sredu. Međutim, reprezentacija ove baltičke zemlje bez Porzingisa ima znatno manje šanse da prođe tešku grupu H na Mundobasketu, u kojoj su Francuska, Kanada i Liban.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu