MATEMATIKA PARTIZANA ZA PLASMAN U TOP 8: Pišemo četiri pobede, pamtimo jednu

V. Preradović

04. 03. 2023. u 09:00

OSAM kola pre kraja nikad neizvesnijeg ligaškog dela Evrolige, računica za plasman među osam najboljih zalazi u domen više matematike. Partizan je trijumfom nad Albom odradio jedan deo tog komplikovanog postupka, pred njim je ostatak zadatka sa verovatnoćom rešenja od, otprilike, 50 odsto.

МАТЕМАТИКА ПАРТИЗАНА ЗА ПЛАСМАН У ТОП 8: Пишемо четири победе, памтимо једну

FOTO: M. Vukadinović

- Svi komentarišu tabelu Evrolige posle ovog kola. Niko se još nije plasirao u plej-of, niti je neko ispao - komentarisao je i trener crno-belih Željko Obradović evroligašku "gužvu u kineskoj četvrti". - Čak i Alba ima šanse da se plasira, a da ne pričam o timovima od šeste do 14. pozicije. Sada razmišljamo samo o utakmici protiv Splita, posle ćemo o Bolonji i Milanu.

Virtus i Armani su parametri već uneti u kalkulatore navijača Partizana, kao možda i ključni u jurnjavi za top 8 ambicijama. Dve pobede na italijanskoj turneji, 7. i 9. marta, mogle bi da odrade pola posla. Prema nekim projekcijama, četiri trijumfa u preostalih osam mečeva bila bi dovoljna za proboj u plej-of elitnog klupskog takmičenja. Jedan od dva u Italiji, protiv timova koji gledaju u leđa crno-belima, učinak je koji bi ih zadržao na kursu ka željenoj destinaciji.

Dakle, pred gostovanje Efesu 16. marta, jedan pišemo - jedan pamtimo. Partizan je u "Areni" nadmudrio šampiona u dramatičnoj završnici i zadenuo za pojas "najvredniji" skalp u dosadašnjem delu sezone. Međutim, na Bosforu ključa od neizvesnosti po pitanju plasmana u plej-of, što će ekipu trenera Ergina Atamana staviti u položaj "biti ili ne biti". Eventualni brejk imao bi efekat turbo pogona na šanse crno-belih da se domognu postsezone.

HVALA SPLITU NA RAZUMEVANjU

PRAKTIČNO bez pripreme, Partizan danas gostuje Splitu na Gripama u 20. kolu ABA lige (18.00).

- Hvala Splitu što nam je izašao u susret i pristao da utakmicu pomerimo sa nedelje na subotu. Igraćemo maksimalno ozbiljno, oni su pokazali da mogu da igraju dobro i ne očekujem laku utakmicu, pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazimo - kaže trener crno-belih Željko Obradović.

Poslednja sedmica marta donosi u "Arenu" tri spektakla. Redom, po redosledu na tabeli Evrolige, gostuju Olimpijakos, Barselona i Real Madrid. Pobeda u bilo kom od tih mečeva imaće vrednost 24-karatnog zlata i, ujedno, biće verovatno neophodna. Dve bi predstavljale čist luksuz i mogle da uvedu crno-bele u svečani plej-of hol pre nego što su se nadali. Pišemo tri, pamtimo jednu.

April je rezervisan za poslednje dve utakmice ligaškog dela, 7. aprila protiv Monaka u kneževini i sedam dana kasnije sa otpisanim Panatinaikosom u Beogradu. Trijumf protiv atinskih "zelenih" ne bi smeo da dođe pod sumnju, dok je izvesno da će francuski predstavnik do tada bukirati plej-of mesto i eventualno pokušati da ostane u biznis klasi, odnosno u vodećem kvartetu. Pišemo četiri pobede, pamtimo jednu.

Ako na kraju dopišemo i tu jednu, dolazimo do sigurne matematike Partizana za ulazak u visoko društvo. Pet pobeda u osam utakmica garantuju ulaznicu, bez obzira na rezultate brojnih konkurenata.

RASPORED

7. MART: Virtus - Partizan

9. MART: Milano - Partizan

16. MART: Efes - Partizan

24. MART: Partizan - Olimpijakos

28. MART: Partizan - Barselona

31. MART: Partizan - R. Madrid

7. APRIL: Monako - Partizan

14. APRIL: Partizan - Panatinaikos

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju