"PARTIZAN PREDUVAO BALON": Nebojša Čović otkrio zašto je Zvezda dobila evroligaški "večiti debi"

Novosti online

10. 12. 2022. u 13:20

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović prokomentarisao je istorijsku utakmicu Partizana i Zvezde u Evroligi.

ПАРТИЗАН ПРЕДУВАО БАЛОН: Небојша Човић открио зашто је Звезда добила евролигашки вечити деби

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su uspeli da trijumfuju u ovom meču, trojkom Nemanje Nedovića u samoj završnici meča.

– Odigrali smo tu prvu utakmicu u Evroligi protiv Partizana i pobedili je. I sada će ta utakmica zauvek ostati prva utakmica i ostaće zapamćena. Pobedili smo Partizan pred 20.000 njihovih navijača, a drago mi je da je bilo i naših. Drago mi je da je atmosfera bila korektna, eto tek ponešto je palo, ako je to ponešto u redu, eto tek ponešto se skandirali, ako je to ponešto u redu, a čini mi se da nije, rekao je Čović u „Jutru“ na TV Prva.

Istakao je da je on zajedno sa čelnim ljudima kluba pokušavao da uradi sve kako bi skinuo pritisak sa igrača i stručnog štaba, a prokomentarisao je i atmosferu u suparničkom taboru.

- Imate i atmosferu pre utakmice i kao što znate opuštali smo stručni štab i igrače. Tu treba tražiti razloge zašto je onako Partizan šutirao. Mislim da su preduvali balon, da su napravili preveliku tenziju i za sopstvene igrače ali to nije naš problem, to je njihov problem"

Čović je napravio i paralelu između ABA i Evrolige.

– Onda neka poređenja kako to može u Evroligi, a ne može u ABA ligi… Može kada u Evroligi imate potpunu regularnost u smislu regularnog suđenja, kada sudije vrhunski rade posao i kada sudije ne provociraju gledaoce. Evo Zvezda sada danas igra sa Mornarom iz Bara u 18 časova, trebalo bi da bude puna hala ali neće da bude puna hala jer su nam propisane kazne za određene sektore zbog prošle utakmice sa Partizanom u ABA ligi koju smo takođe dobili, još ubedljivije, zaključio je on.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju