"I ŠTA SAD DA RADIMO?" Željko Obradović posle istorijskog derbija Partizan - Crvena zvezda poslao poruku Evroligi!

Novosti online

08. 12. 2022. u 23:19

NAKON 287 odigranih duela i 76 godina dugog rivalstva, četvrtak 8. decembar 2022. postao je dan kada su se košarkaši Partizana i Crvene zvezde prvi put u istoriji sastali u Evroligi. Željko Obradović je nakon poraza svog tima govorio o meču na konferenciji za medije.

И ШТА САД ДА РАДИМО? Жељко Обрадовић после историјског дербија Партизан - Црвена звезда послао поруку Евролиги!

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Partizan i Crvena zvezda odigrali su dramatičnu utakmicu 12. kola  Evrolige, rešena je 2,2 sekunde pre kraja trojkom koju je postigao Nemanja Nedović, a Obradović je nakon toga na konferenciji za medije govorio o duelu.

- Rekao sam, ovo je košarkaška utakmica. U poslednjih minut i po, imali smo četiri otvorena šuta. Nismo ih ubacili. Kada se pogleda naš šut, pet od 27, ne znam na kom je to nivou, ali to je košarka. Uvek ću da stanem uz moje igrače, uzeću odgovornost kao što sam uvek to radio.  Ovo se zaboravlja. Kraj. Ovo se zaboravlja i ideš dalje. Imaš dva treninga i pripremaš se za Olimpiju. Radim sve što sam ceo život radio. Pričaćemo na treninzima, tako je kako je. Sigurno je da izgledamo kao tim koji nema iskustva. Zato kažem da je moja odgovornost, rekao je Obradović.

On je potom govorio o lepoj slici koja je poslata uz svet, postavivši pitanje zbog čega ovakvu navijačku atmosferu ne možemo da gledamo u ABA ligi.

- To je samo izgovor. Jedna fantastična atmosfera je prikazana. Molio sam navijače da podrže naš tim i da navijaju fantastično, oni su to učinili. Znači to može da se uradi. Zbog čega se mečevi u ABA ligi prekidaju? To znači da takmičenje mora da se promeni.  maksimalno poštujem protivnike, to sam uradio i večeras. Zvezda je imala otvoreni šut, ubacila je i šta sada da radimo, to je tako. Svima je jasno da je Partizan najpraćeniji klub u ovom trenutku. Prate nas i na gostovanjima. Ono što se dešava u Areni je nešto posebno. Mnogo mi je drago što se ništa nije desilo. Bili su i gostujući navijači, zbog čega se to što se dešava, dešava u ABA ligi? Huliganima nije mesto u dvorani, onaj ko baci nešto na teren više ne treba da ima pravo da uđe u dvoranu. Ja se nadam da će ljudi iz Evrolige prepoznati da Beograd zaslužuje dva predstavnika u Evroligi.

Poručio je da veruje u svoje igrače

- Ja verujem u moje igrače, Lesor je odigrao mnogo minuta. Probao sam Alena (Smailaića) da stavim, on izlazi iz povrede. Ne možemo njega da gledamo kao igrača koji je spreman da igra. Brodžijanski je igrao isto slabo, a on je sjajan momak. Da je neka od promašenih lopti ušla, verovatno ne bismo večeras pričali o ovome.

Ponovo je govorio o propuštenim prilikama.

- Imali smo skokove, to je ogromna prednost, ali ako ne materijalizuješ to, kada skineš loptu da ubaciš u koš, to je problem. Kod igrača je postojala želja, bila je ogromna želja, čestitam Zvezdi. Tajm-aut sam na šest razlike tražio da se ne primi trojka. Videćemo nakon analize ko je radio pogrešnu rotaciju. Kada se pogleda kako smo bili agresivni tokom meča i na kraju, poslednja dva minuta sve bude jasno.

Upitali su novinari i zbog čega je Naneli imao manju minutažu

- Neko mora da ima manju minutažu. Uvek neko mora i uvek ćete da postavite pitanje. Dobijaće priliku svi, ja vodim utakmicu tako da mislim o onome što je najbolje za tim. Pogledajte statistiku šta je Naneli uradio na terenu. Sedam minuta je igrao, mi smo imali minus 14. Izgledao je usporeno. Daleko od toga da ga napadam, imamo i druge igrače. Šta god da pričaš igraču on ti donekle veruje, tako je dok mu ne pokažeš video. Meni ne treba video, ja sve znam, vidim sve na terenu.

O povratku Alekse Avramovića na teren...:

- Počeo je da radi sa loptom. Radi uvodne delove treninga gde nema kontakta sa loptom. Polako ga uvodimo, dobro se oseća, ima želju i vrhunsku fizičku spremu. Postepeno ćemo ga uključivati ne želim da stavljam na njega bilo kakvu vrstu pritiska, zaključio je Obradović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba