PARTIZAN U TRENTU ZAVRŠAVA GRUPNU FAZU EVROKUPA: Zagrevanje za plej-of izazove

G. KELIĆ

06. 04. 2022. u 09:40

ZAVESU na grupnu fazu Evrokupa, košarkaši Partizana staviće večerašnjim duelom na gostovanju italijanskom Trentu (20.00), u okviru 18. kola.

ПАРТИЗАН У ТРЕНТУ ЗАВРШАВА ГРУПНУ ФАЗУ ЕВРОКУПА: Загревање за плеј-оф изазове

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Okršaj sa poslednjeplasiranom ekipom, crno-belima će poslužiti kao uvertira pred osminu finala drugog po snazi evropskog takmičenja, koja počinje 20. aprila.

Mlada "vojska" Željka Obradovića će se uskoro naći pred najvažnijim bitkama u sezoni.

Međutim, pre nego što iste započnu, "parni valjak" će odigrati tri meča (uz ovaj još sa Megom i Cibonom u ABA ligi), koja nemaju nikakav rezultatski značaj, ali svakako zaslužuju maksimalan pristup kako bi se u pobedničkom stavu krenulo ka trofejima.

- Trebalo bi da nastavimo da igramo ozbiljno. Igrali smo u prvom delu, sve znamo o protivniku, tako da je najbitnije od prvog do poslednjeg minuta odigrati najbolje što možemo. Važno je da ovo vreme iskoristimo za dobar trening upravo zbog toga što posle toga počinje plej-of, to jest utakmice na izbacivanje. To je nešto o čemu bi trebalo da razmišljamo i za to se pripremamo - jasan je trener Obradović.

Italijanski tim je sa samo jednim trijumfom iz 15 utakmica pokazao možda i najmanje od svih timova u Evrokupu. U prvom međusobnom duelu odigranom u Beogradu, crno-beli nisu pustili ni grašku znoja savladavši ih prilično ubedljivo (97:65).

- Dobro znamo ekipu Trenta. Iako smo mi sigurno drugi, a oni poslednji, ova utakmica nam je veoma bitna u pripremi narednih utakmica. Mislim da će sledeća tri meča biti jako dobra za nas, da vidimo šta možemo da popravimo i da se spremimo za najbitniji deo sezone - poručio je Uroš Trifunović.

POVRATAK U ARENU


CRNO-BELI se posle gotovo tri meseca, taman pred početak najvažnijih borbi, vraćaju u "Štark arenu", koja je u prethodnom periodu bila zauzeta zbog Svetskog atletskog prvenstva. Zanimljivo je to što je Partizan svoj poslednji duel, pre nego što se privremeno preselio u nekadašnji "Pionir", u novobeogradskoj dvorani odigrao 12. januara baš protiv Trenta, dok će povratnički meč u najvećoj hali na Balkanu imati 15. aprila u regionalnom duelu sa Cibonom.

BONUS VIDEO -  Smailagić sa leđa posle dodavanja spustio loptu u koš

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)