JOKIĆ ŽELI KAO NOVICKI: Nemac je Srbinova inspiracija

Novosti online

04. 01. 2022. u 10:24

SRPSKI centar Nikola Jokić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno da Denver slavi protiv Dalasa (103:89).

ЈОКИЋ ЖЕЛИ КАО НОВИЦКИ: Немац је Србинова инспирација

Foto: AP

Lokalni novinari su iskoristili tu priliku da mu postave pitanje u vezi sa Dirkom Novickim čiji će dres Maveriksi uskoro povući.

- Novicki je jedan od retkih igrača koji su igrali za jedan tim tokom cele karijere. Osvojio je titulu i cenim ga. Nije napustio tim, to poštujem. On je verovatno najbolji strelac iz Evrope i najbolji strelac sa pozicije krilnog centra, slična onoj na kojoj ja igram. Imao je instikt ubice. Mogao je da ubaci 40-50 poena. Bio je nezaustavljiv - izjavio je Jokić.

Nikola je potom uporedio svoju igru sa igrom Nemca nakon dodatnog pitanja novinara.

- Moja igra je drugačija od njegove. Ja radim različite stvari na terenu. Ne kažem da sam bolji, samo kažem da naša igra nije ista - pojasnio je aktuelni MVP.

Jokić je pričao i o samom meču.

- Nije loš poraz, ali smo im pomogli da pobede. Veoma su talentovan tim, Luka je igrao odlično, ali poprilično smo im pomogli. Imali smo 25 izgubljenih lopti. Tu se počinje i završava utakmica. Mi smo dali šest trojki, oni sedam samo u zadnjoj četvrtini. Nismo bili na nivou da pobedimo. Moramo bolje u svim aspektima. Počev od trčanja, poznavanja akcija, koga čuvaš. Možda od osnova - rekao je Jokić.

Osvrnuo se na partiju Luke Dončića koji je meč završio sa 21 poenom i 15 asistencija.

- Radio je to u Evropi i u nacionalnom timu. Nije nešto čime smo iznenađeni. Očekuje se da to radi - zaključio je Jokić.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega