DŽIKIĆEVA TAJNA! Pobeda nad Virtusom jedna od najvećih za srpskog trenera na klupi Budućnosti

V. P.

04. 11. 2021. u 20:58

JEDNA od najvećih pobeda Aleksandra Džikića na klupi Budućnosti, računajući i sezonu 2017/2018, u kojoj je vodio Podgoričane do jedine jadranske titule.

ЏИКИЋЕВА ТАЈНА! Победа над Виртусом једна од највећих за српског тренера на клупи Будућности

foto: evrokup

Pred oko 3.500 raspaljenih navijača u "Morači", najviše od početka virusne pandemije, popularni plavi su u meču 3. kola Evrokupa pobedili bolonjski Virtus (86:82), bar po imenima ekipu evroligaškog nivoa.

- To je iznenađenje za sve, iskreno, i za mene - rekao je srpski trener, koga nije opekao plamen euforije kakva dugo nije viđena na tribinama podgoričke dvorane.

- Virtus je supertim, od prvog do poslednjeg igrača, sa legendarnim trenerom. Znamo njihove ambicije ove sezone, znamo da imaju visinu, agresivnost, talenat, snagu, iskustvo, igrače koji rešavaju utakmice. Najveći plus za nas je da smo bili uopšte u poziciji da se takmičimo sa njima.

Sredinom druge četvrtine delovalo je da domaćin neće moći da parira timu legendarnog trenera Serđa Skariola. Agresivnom odbranom krali su lopte i poene, poveli 13 razlike. Dvocifrenu prednost su sačuvali do poluvremena, ali je u nastavku na teren izašla neka sasvim drugačija ekipa Budućnosti.

- Slatka tajna - mangupski je Džikić izbegao odgovor na pitanje šta je u svlačionici rekao svojim igračima, koji su u prvom delu primili 15 poena iz 12 izgubljenih lopti, dok su u nastavku imali samo dve.

Junaci treće pobede u Evrokupu, kojom je Budućnost ostala jedini tim bez poraza u B grupi, bili su Amerikanci Džastin Kobs i Vili Rid. Plejmejkersko-centarska osovina plavih izdržala je težinu utakmice sa jednim od favorita za trofej, potpomognuta izuzetno vrednim ulogama Petra Popovića, Edina Atića i Marka Jagodića Kuridže. Kobs je postigao 23 poena i podelio osam asistencija, u potpunosti kontrolisao ritam meča u drugom poluvremenu. Zapaljiva atmosfera ubrizgala je adrenalinsku injekciju Ridu, koji je doslovno leteo po "Morači" i utakmicu završio sa 21 poenom i šest skokova.

- Neću da pričam o imenima, ne kažem da nisu značajna - nije želeo Džikić da izdvaja pojedince u trijumfu izvojevanom timskim duhom. - U prvom poluvremenu smo imali 13 izgubljenih lopti, u drugom samo dve i bili smo u stanju da protiv ovakvog tima postignemo 49 poena.

Virtus je imao napad za pobedu ili produžetak. Pri rezultatu 84:82, Miloš Teodosić je prošao do samog obruča i promašio čist zicer koji bi, verovatno, Bolonjezima doneo šansu u dodatnih pet minuta igre. Srpski reprezentativac postigao je osam poena (1/2 za dva, 2/6 za tri, 6 as.), Marko Belineli i Kevin Hervi po 15 za ekipu Virtusa.

Najvatreniji podgorički navijači ostali su na tribinama i kada su njihovi miljenici napustili teren. Igrači Budućnosti izašli su na bis da još jednom pozdrave svoje pristalice, koje su, takođe, odigrale značajnu ulogu u ovoj velikoj pobedi.

- Svih 114 posetilaca dalo je svoj doprinos - bio je raspoložen Džikić za šaljive izjave. - Nismo mali, mnogo je bolje kada ima publike da pomogne, da nosi tim. Mnogo je teže kada je dvorana prazna, daj bože da se ova budalaština završi u dogledno vreme. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri