BIVŠI DRAŽENOV SAIGRAČ OTKRIO: Petrović je hteo u Partizan, uvek je navijao crno-bele

Novosti online

23. 10. 2021. u 19:42

LEGENDARNI hrvatski košarkaš Dražen Petrović imao je veliku želju da zaigra za Partizan otkrio je njegov nekadašnji saigrač.

БИВШИ ДРАЖЕНОВ САИГРАЧ ОТКРИО: Петровић је хтео у Партизан, увек је навијао црно-беле

FOTO: Arhiva novosti

Dražen Petrović je ostavio veliki košarkaški trag u Hrvatskoj i NBA ligi gde je dve godine nastupao za NJu DŽerzi Netse pre nego je njegova karijera tragično ugašena u 28. godini. 

Damir Damjanić, danas pevač, počeo je u kadetima Šibenke i bio drugar Dražena Petrovića, za koga i danas smatra da je najbolji. I po talentu i po trudu koji je ulagao.

- Mi smo se družili, kao deca zajedno trenirali. On je uvek navijao za Partizan, ja za Zvezdu. Znam da mu je otac bio policajac iz Hercegovine. Znam da mu je želja bila da ode u Partizan, tu je igrao i njegov idol Kićanović. Kad dolazimo da igramo u Beograd, sa bilo kim, uvek za nama idu dvojica iz Partizana, merkaju trenutak u hotelu da popričaju sa njim, da ga vrbuju. Ali prvo su Acu (brata Dražena Petrovića prim. aut.) u Cibonu, i onda ga Novosel tom linijom odvodi u Zagreb. I bilo je presudno što je Cibona tad igrala Kup prvaka, to je njemu bilo važno. Da je Partizan bio prvak Jugoslavije, ko zna šta bi se desilo, rekao je Damjanić za "Mondo".

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)