BOGDAN BOGDANOVIĆ: Sve se na kraju svodi na ljubav

Tanjug

29. 08. 2021. u 13:12

SAMO napornim radom, velikom željom, upornošću i ljubavi koju ponavljaš svaki dan postaješ igrač", izjavio je srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović.

БОГДАН БОГДАНОВИЋ: Све се на крају своди на љубав

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Bogdanović, košarkaš Atlante, u intervjuu Tanjugu govorio o petom po redu kampu, koji je uz podršku Adidasa održan u Beogradu, zatim o Partizanu i NBA ligi.

"Najveće vrednosti kampa jesu ljubav prema košarci i radost koja se može videti kod dece. Ne samo kada se pojavim ja kao organizator, nego i gosti. Kada pogledaš njih iz drugog ugla, vidiš da se sve na kraju svodi na ljubav. Kako prema igračima i idolima, tako i prema košarci” , rekao je Bogdanović.

Uloga vaspitača na kampu je veoma zahtevna, ali je lepo kada uspete da se izborite sa odgovornošću i budete uzor deci, dodao je on.

"Uloga starijeg vaspitača na kampu mi je zapravo bila najveći izazov. Mislim da sam se snašao u toj ulozi i zaista je lep osećaj” , smatra Bogdanović.

Nekadašnji košarkaš Partizana, potom Fenerbahčea i Sakramenta, bio je na prvom treningu crno-belu u novoj sezoni i otkrio da je primetio nekoliko mladih igrača koji imaju potencijal i priliku da mnogo napreduju uz trenera Željka Obradovića.

"Ne bih nikoga izdvojio i imenovao pojedinačno. Veoma su mlada ekipa, interesantna. Mislim da će uz Željka naučiti mnogo i da će biti veoma uzbudljivo” , rekao je Bogdanović.

Kada je u pitanju predstojeća NBA sezona, Bogdanović ističe da veruje kako će Atlanta ponovo izboriti plej-of.

"Mislim da smo izuzetno talentovana ekipa, imamo dobru hemiju između sebe koja će nas odvesti korak dalje. Verujem u nas i mislim da ćemo biti sve bolji”

Bogdanović je ponovio da je Kobi Brajant bio njegov idol i savetovao mlađim igračima da slede svoje snove.

"Vremenom se menjaju stvari koje me motivišu. Uvek nalazim nešto novo i smatram da je dobro imati zvezdu vodilju i idola. Jednostavno, kada ne znaš šta bi uradio dalje, posavetuješ se nekada i sa samim sobom. Kobi Brajant je i dalje moj idol, napravio je neke stvari koje ja i danas sledim. Uvek se trudim da pronađem novu motivaciju, što je jako važno” , istakao je srpski reprezentativac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)