MILAN ĐURIČIĆ PRED ZVEZDU: Pokušaćemo da pobedimo Zvezdu

Novosti online

02. 04. 2021. u 17:01

POSLE dvonedeljne pauze nastavlja se domaći šampionat, a pod Bagdalu stiže Crvena zvezda.

МИЛАН ЂУРИЧИЋ ПРЕД ЗВЕЗДУ: Покушаћемо да победимо Звезду

FOTO: FK Radnički

Aktuelni šampion i lider u ovom prvenstvu je apsolutni favorit, ali iz tabora Napretka poručuju – nema predaje!

-Imamo ambicije da pokušamo da pobedimo, ako možemo. U fudbalu je sve moguće, u nadolazećoj smo formi, bilo bi lakše sa navijačima. Očekujem dobru utakmicu, jasno je da je Crvena zvezda favorit, ali sigurno nećemo biti “lak zalogaj”. Daćemo sve od sebe, a na kraju utakmice ćemo videti koliko je to – istakao je u uvodnom obraćanju, pred predstavnicima medija, šef stručnog štaba Milan Đuričić.

Nepoznanica je u kom će sastavu gosti istrčati na teren. Iza njih je kup utakmica sa IMT – om, a posle duela sa Napretkom ih čeka večiti derbi. U svakom slučaju, ima Zvezda veliki fond kvalitetnih igrača…

-Njima nije problem kada im ne igraju trojica, ili četvorica igrača. Imaju pobedničku inerciju, puni su samopouzdanja, čak ni od Milana nisu izgubili. Mi imamo dilemu koji sastav poslati na teren, što zbog snage subotnjeg protivnika, što zbog činjenice da nas već sledeće srede čeka još jedna jako važna utakmica, sa Radničkim u Nišu, a potom duel sa Mačvom kod kuće – još uvek nije “prelomio” trener Đuričić.

Osim što ekipa trenera Stankovića ima odlične napadače, izuzetno su opasni i defanzivci prilikom prekida…

-Radili smo na tome, znamo da su dali mnogo golova iz ofanzivnih prekida, a interesantno je da nisu primili ni jedan gol posle defanzivnih prekida, eto, pokušaćemo da budemo prvi – naglasio je trener Đuričić.

Kraj konferencije za medije bio je posvećen pitanjima navijača. Prvo je bilo: da li će protiv Zvezde zaigrati u tandemu sa Marjanovićem u veznom redu mladi Ivanić, koji je ostavio odličan utisak protiv Metalca, a drugo – zašto u ekipu nema iskusnog Zonjića, s obzirom da je odbrana – slabiji deo tima…

-Uvek sam na raspolaganju navijačima, za sve vrste pitanja. Ivanić je protiv Metalca pokazao raskošan talenat, postigao gol. Zbog toga smo ga i doveli. Da li će biti starter protiv Zvezde…ne verujem, možda uđe sa klupe. Odigrao je dobro u Gornjem Milanovcu i neka sada malo uživa u tome. Ne bi bilo dobro da odmah “sagori”. Što se tiče Zonjića, napravio je jedan sitan prekršaj i kaznio sam ga. To je sad prošlo i u najužoj je konkurenciji za tim i nemojte da se iznenadite ukoliko bude starter protiv Zvezde. Inače, ne volim podelu na odbranu i napad, jer je cilj da svi učestvuju i u defanzivi i u ofanzivi. To nije demagogija, već istina. I tvrdim da imamo najboljeg mladog defanzivca u državi. To je Mršić – zaključio je šef Napretkove struke Milan Đuričić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)