VILANDER POHVALNO O NOVAKU: Bilo je fantastično gledati najboljeg na svetu, povreda deluje zabrinjavajuće

Novosti online

12. 02. 2021. u 17:29

NOVAK Đoković bio je jači i od Tejlora Frica i povrede, te je uspeo da se plasirao u osminu finala Australijan opena.

ВИЛАНДЕР ПОХВАЛНО О НОВАКУ: Било је фантастично гледати најбољег на свету, повреда делује забрињавајуће

FOTO: EPA

Najbolji teniser sveta slavio je protiv Amerikanca sa 7:6(1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2, a pobedu srpskog asa prokomentarisao je i veliki Mats Vilander.

Legendarni Šveđanin je istakao da je Fric iskoristio trenutak dok Đoković nije znao koliko može da se kreće i koliki otpor može da pruži.

- Rekao bih da mu je Fric uzeo dva seta, treći i četvrti, dok Novak nije shvatio šta može, a šta ne može posle povrede. Pauza prilikom izlaska navijača sa stadiona mu je mnogo pomogla. Lekovi su počeli da deluju, stegnuo se nekako, neverovantno. Đoković je shvatio da mora da igra dobro i udara lopticu kako treba da bi pobedio - istakao je Vilander.

Osvajač sedam Grend slem titula ističe da se povreda desila u momentu i da je to stvaralo problem Novaku prilikom igranja forhenda.

- To nije postojeća povreda. Ona se dogodila izneđu dva seta. Imao je malo proklizavanje što je uticalo na njegov desni kuk, a to je najvažniji deo tela kada udarate forhedom. Pun sat Novak nije mogao da udari kako treba forhend, ali se onda nešto desilo. Možda adrenalin, sigurno da je pomislio da "neću da idem sa Australijan opena". Bio je u velikim bolovima. 

Mats Vilander govorio o pobedi Đokovića/FOTO: AP

Vilander navodi da povreda može da bude zabrinjavajuća, ali ohrabruje Novakova reakcija posle pobede.

- Zabrinjavajuće je, mislim da je ona Novakova reakcija na kraju pozitivan pokazatelj, jer može da znači da se oporavlja. Ovo sigurno daje nadu Milošu Raoniću, on će misliti Novak je povređen. Svim teniserima bi to dalo nadu, ali ovo su teška vremena za Đokovića. Ipak, mislim da je proslava rekla mnogo i da ova situacija može da se sredi - rekao je Vilander i dodao:

- Bilo je fantastično gledati najboljeg igrača na svetu kako se vraća posle pauze. Oni najbolji uvek daju najviše što mogu, zanima ih samo njihov rival i ne brinu se mnogo za tribine. Oni ih vole, ali Novak tako igra da nikada ne bi primetili da niko ne gleda meč - zaključio je 56-godišnji Šveđanin.

Podsetimo, Đoković će se u osmini finala sastati sa Kanađaninom Milošem Raonićem.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)