SINDIKAT FUDBALERA: FK Novi Pazar diskriminiše fudbalere

Beta

04. 11. 2020. u 14:20

SINDIKAT profesionalnih fudbalera (SPF) Nezavisnost optužio je danas fudbalski klub novi Pazar za diskriminaciju i mobing četvorice svojih igrača koji su odbili da odu na pozajmice i naveo da je klub igračima uskratio medicinsku negu.

СИНДИКАТ ФУДБАЛЕРА: ФК Нови Пазар дискриминише фудбалере

Foto arhiva VN

- Povodom poslednjih događaja u FK Novi Pazar, SPF Nezavisnost izražava veliku zabrinutost za četvoricu igrača koji su izloženi diskriminaciji, mobingu i šikaniranju od strane kluba. FK Novi Pazar je 23. septembra saopštio četvorici igrača da neće više trenirati sa prvim timom zbog toga što su odbili da odu na pozajmice, pretećim tonom da će se vrlo brzo susresti sa velikim iskušenjima, što je kod igrača unelo veliku uznemirenost i opravdani strah", navodi se u saopštenju Sindikata.

Kako se navodi, klub je uskratio igračima i medicinsku negu, činjenicom da na njihovim treninzima nema lekara, kao i činjenicom da "ne rade sa trenerom koji ima adekvatnu PRO licencu, čime se na najgrublji ;način krše radna prava igrača i ugovorne obaveze".

Takođe, Sindikat je naveo da je dopisom 23. oktobra pokušao mirnim putem da reši sva sporna pitanja, a da je iz Novog Pazara stigala potvrda da su četvorica igrača sklonjeni iz tima jer su odbili da odu na pozajmice.

- FK Novi Pazar je ne tako davno postao klub o kome je negativno izveštavao čitav svet zbog fizičkog napada na igrača Žarka Udovičića kada mu je u svlačionici kluba prislonjen pištolj na glavu i nije nam jasno zašto rukovodstvo ponovo izlaže klub i grad sramoti, kada svi znamo da je grad Novi Pazar mesto u kome žive sjajni ljudi, veliki zaljubljenici u sve sportove i navijači koji obožavaju svoj grad i klub", piše u saopštenju.

SPF Nezavisnost pozvao je rukovodstvo Novog Pazara da bez odlaganja vrati četvoricu igrača na treninge, da prestane da krši ugovorne obaveze, da prestane da ih diskriminiše, mobinguje i šikanira, jer će u suprotnom Sindikat pokrenuti sve legalne postupke kako bi zaštitio igrače.

Sindikat je najavio i da će o dešavanjima u fudbalskom klubu Novi Pazar obavestiti sve igrače i sve relevantne međunarodne sportske organizacije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)