FUDBALSKI SAVEZ ITALIJE: Lacio pod istragom zbog mogućeg kršenja zdravstvenog protokola

Beta

04. 11. 2020. u 11:13

FUDBALSKI savez Italije (FIGC) pokrenuo je istragu protiv Lacija zbog mogućeg kršenja zdravstvenog protokola u vezi sa korona virusom, a jedna od kazni za prekršaj je i izbacivanje iz lige.

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ИТАЛИЈЕ: Лацио под истрагом због могућег кршења здравственог протокола

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Kako je danas prenela Gazeta delo Sport, kazna za kršenje protokola kreće se "od novčane pa sve do izbacivanja iz lige".

Moguće kršenje pravila odnosi se na slučajeve fudbalera Ćira Imobilea, Lukasa Leive i Tomasa Strakoše, koje je Evropska fudbalska unija (Uefa) sprečila da putuju u Rusiju za večerašnju utakmicu protiv Zenita, a nisu igrali ni prošle nedelje protiv Briža u Ligi šampiona.

Njih trojica su ponovo testirani uoči prošlog vikenda, rezultati na korona virus su bili negativni, pa su igrali u prvenstvu protiv Torina. Lacio je pobedio sa 4:3, a Imobile je postigao pobedonosni pogodak.

FIGC je saslušao predsednika Lacija Klauiđa Lotita i klupskog lekara Iva Pulčinija, pre nego što je tražio rezultate testova obavljenih pre utakmica sa Brižom i Torinom.

Kako je navela Gazeta, Savezu su predati i rezultati sa jučerašnjeg testiranja igrača.

List je naveo da se kazna "iz člana osam primenjuje u zavisnosti od njene težine i kreće se od novčanih, pomeranja ekipe na poslednje mesto na tabeli pa čak i do izbacivanja iz lige".

Ozbiljnost kršenja pravila procenjuje se prema riziku po zdravlje igrača, članova ekipe, sudija i svih profesionalaca izloženih infekciji korona virusa, kao i "utvrđene namere da se promeni tok ili rezultat utakmice", navela je Gazeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!