KARANTINSKI DANI DUŠKA TOŠIĆA U KINI: Analni bris i proveravanje svakog krvnog zrnca

Novosti online

27. 07. 2020. u 11:50

ISKUSNI srspki defanzivac Duško Tošić broji poslednje dane karantinskog života, koji vodi poslednjih mesec i po dana.

КАРАНТИНСКИ ДАНИ ДУШКА ТОШИЋА У КИНИ: Анални брис и проверавање сваког крвног зрнца

Foto: EPA

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde vratio se u Kinu i broji sate do momenta kada će moći da se priključi saigračima iz Gvangžu R&F, koji se spremaju za početak šampionata, koji će se ove sezone igrati u drugačijem formatu - 16 ekipa podeljeno je u dve grupe i posle dvostrukog bod sistema sledi završnica.

- Kad su nam prekinute pripreme u Dubaiju vratio sam se u Srbiju. Morao sam 14 dana u karantin. U međuvremenu su uvedene strože mere, pa sam produžio karantin za još dve nedelje. Po dolasku u Kinu opet sam morao 14 dana u karantin. Ukupno sam u karantinu mesec i po - rekao je Tošić za "Sportski žurnal".

- Lice čoveka sam poslednji put video kad sam izašao iz aviona. Na aerodromu su me dočekali lekari u skafanderima i sproveli do hotela. Iz sobe mogu da izađem na terasu. Svakog dana mi osoblje hotela u skafanderima donosi nove peškire i posteljinu, ali staru ne odnosi. Imam u sobi gomilu od 80 peškira. Svi su uredno oprani i složeni. Moram nekako da prekratim dan...

Ima posete Tošić, ali "skafanderske".

- Pištolj za merenje temperature mi stavljaju na čelo dvaput dnevno. Lekar u skafanderu dođe do vrata, ja otvorim, on proveri i ode. Testiraju me svaka tri dana. Radili su mi i dva analna brisa. Imam osećaj da proveravaju svako krvno zrnce. U apartman su mi doneli traku za trčanje, dva bicikla, opremu za vežbanje… Svakodnevno radim po programu Andrije Milutinovića. Radim dvaput dnevno po tri sata. Kondiciono nikad bolje nisam bio spreman.

Najveći problem će Tošiću biti povratak u takmičarski ritam, jer nije igrao od oktobra prošle godine.

Sada mu slede utakmice na svaka tri dana i prva faza će trajati do kraja septembra, ali još nije poznato kako će se i kada tačno odigrati druga faza takmičenja.

- Kako god da odluče, plan je da sezonu završimo krajem oktobra. Prvenstvo koje obično traje deset meseci biće završeno za 90 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja