Serija A se vraća posle 102 dana: Lacio preti, Sergej želi da sruši Juve

B. A.

20. 06. 2020. u 08:12

ITALIJA se nakon žestoke i teške borbe sa koronom vraća njegovom veličanstvu fudbalu. Posle pauze od 102 dana, danas se nastavlja Serija A odloženim utakmicama 25. kola, a to je samo uvertira pred uzbudljivu završnicu, u kojoj će mrtvu trku za titulu voditi Juventus i Lacio našeg Sergeja Milinković-Savića.

Серија А се враћа после 102 дана: Лацио прети, Сергеј жели да сруши Јуве

foto: EPA

Niz "stare dame" od osam pehara na velikom je udaru. Torinezi, koji su uzdrmani porazom od Napolija u finalu Kupa Italije (2:4 penalima, 0:0), imaju samo bod više od rimskih nebesko-plavih, a obe ekipe će odigrati još po 12 utakmica.

Kako pišu italijanski mediji, u taboru šampiona je situacija veoma problematična. Igrači su izgubili poverenje u trenera Mauricija Sarija, kome se ljulja pozicija šefa stručnog štaba. Kako se navodi, moguće je da će već posle prvog novog kiksa biti smenjen. Bivši strateg Čelsija se zamerio i najvećoj zvezdi Kristijanu Ronaldu, budući da je posle susreta sa Napolitancima izjavio da Portugalac nije u formi.

S druge strane je poletna i motivisana ekipa Lacija, koja ima šansu da nakon 20 godina vrati titulu u klub. I te 2000. su Rimljani vodili borbu sa Juventusom i na kraju završili sa poenom više. Ove sezone, delovao je da Sergej i društvo ne mogu do trona pored "dame" i Intera, ali su fantastičnim nizom od 21 meča bez poraza pokazali zube i došli u poziciju da se maltene ravnopravno bore za trofej sa crno-belima.

KLADIONICE UZ TORINEZE

PREMA procenama kladionice "Vilijem Hil", Juventus je i pored svih problema favorit za titulu. Kvota da će "stara dama" ponovo biti šampion je 1,36, dok je na Lacio 3,75, uz napomenu da je na trećoj poziciji, na pristojnoj udaljenosti Inter (12,00).

- Samo dve stvari su sigurne u životu. Jedna je smrt, a druga da se Lacio nikada ne predaje - naveli su italijanski mediji raniju poruku Milinković-Savića sa "Instagrama", u najavi nastavka bitke za krunu.

Za početak, danas i sutra igraju: Torino - Parma, Verona - Kaljari, Atalanta - Sasuolo i Inter - Sampdorija. Juve će prvi put na teren u ponedeljak, kada gostuje Bolonji srpskog trenera Siniše Mihajlovića, koja bi mogla da se umeša u borbu za Ligu Evrope. Lacio se vraća u sredu, kada će odmeriti snage sa Atalantom, na strani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!