RASPUCANI PARIŽANI U DERBIJU FRANCUSKOG PRVENSTVA: Četiri gola u Olimpikovoj mreži

Razigrani PSŽ "pregazio" je u nedelju uveče rivalski Olimpik iz Marselja u derbiju francuskog fudbalskog prevenstva na "Parku prinčeva" sa 4:0.

РАСПУЦАНИ ПАРИЖАНИ У ДЕРБИЈУ ФРАНЦУСКОГ ПРВЕНСТВА: Четири гола у Олимпиковој мрежи

FOTO: Tanjug/AP

Naročito je bio raspoložen marokanski reprezentativac Ašraf Hakimi koji je tokom čitavog meča zadavao glavobolju gostima s mora. Upravo je Hakimi bio strelac maestralnog gola iz slobodnog udarca, već u 8. minutu, sa 18 metara, ukoso s desne strane.

Olimpik je mogao da uzvrati iz kontranapada u 22. minutu, kada je Vitinja na centaršut Klosa pogodio prečku. To je, otprilike, bilo sve što je vi|eno sa strane gostiju.

Kod domaćih, Dembele s levog krila i Barkola s desnog, ubacivali su lopte pred gol Olimpika koji je stalno "visio" u vazduhu.

U 37. minutu, Hakimi je s 25 metara šutirao pravo u stativu, a odbijenu loptu prihvatio je Kolo Muani i postigao svoj prvi gol u dresu Parižana.

 Na samom početku utakmice, neposredo pre gola Hakimija, Mbape je dobio duel iz koga je krenula akcija, ali je tom prilikom povredio skočni zglob. Uspeo je da odigra još dvadestak minuta, a onda ga je u 30. minutu zamenio Ramos. Stepen povrede sinoć nije bio poznat.

Upravo je Ramos na početku drugog poluvremena (47. minut) uvećao prednost, kada ga je Dembele centaršutom s desnog krila poslužio kao na tacni u visini penala.

Višnju na tortu stavio je opet Ramos, minut pre kraja, četvrtim golom Parižana. Prethodno je Kolo Muani vukao loptu preko celog terena po desnoj strani bežeći odbrani, a onda pred gol gostiju poslao loptu koju je Ramos plasirao uz samu stativu. Statistika je na kraju bila neumoljiva: domaći su imali posed lopte 77 odsto, a gosti samo 23.

Olimpik je tako nastavio s lošim rezultatima na početku sezone, dok PSŽ diže formu. Marselj se trenutno nalazi na 7. mestu sa 9 bodova iz 6 utakmica, dok je PSŽ stigao do 3. mesta, sa 11 bodova (tri pobede, dva nerešena, jedan poraz), sa dva boda manje od prvoplasiranog Bresta i bodom zaostatka iza Nice na 2. mestu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)