NAJMODERNIJI STADION ZA VEK POSTOJANJA: Prvi zvanični meč FK Dubočica na spektakularnom objektu u Leskovcu (FOTO/VIDEO)

Игор Митић
Igor Mitić

21. 08. 2023. u 20:56

Fudbalski klub „Dubočica“, posle skoro dve i po godine, vratio se svojoj kući i to u vreme kada obeležava vek svog postojanja. Njegovi igrači su sinoć prvi put istrčali na teren novog gradskog stadiona.

НАЈМОДЕРНИЈИ СТАДИОН ЗА ВЕК ПОСТОЈАЊА: Први званични меч ФК Дубочица на спектакуларном објекту у Лесковцу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I. Mirić

Ljubitelji fudbala iz Leskovca i okoline pratili su utakmicu 3. kola Prve lige Srbije u kome je „Dubočica“ bila domaćin ekipi RFK „Novi Sad“. Bila je to i prva zvanična utakmica na stadionu koji je impresionirao sve posetioce.

Pored vernih navijača leskovačkog fudbalskog kluba, na tribinama je bilo i mnogo građana i roditelja sa decom koji su prvi put bili u prilici da razgledaju novi stadion sagrađen po najvišim UEFA standardima.

Početku utakmice prethodila je sjajna atmosfera uz pesmu "Pukni zoro" i "igru rasvete" kao i bliceva sa mobilnih telefona publike koja je ispunila stadion gotovo do poslednjeg mesta.

 Ulaganje u izgradnju i opremanje ovog objekta bliži se iznosu od tri milijarde dinara. Stadion ima 8.136 mesta, raspoređenih na pokrivenim tribinama koje okružuju teren sa drenažom i mogućnošću grejanja.

Zahvaljujući ovoj investiciji građani juga Srbije uskoro će moći da prate i prvu utakmicu u nekom od evropskih takmičenja. Na stadionu u Leskovcu beogradski „Čukarički“, 31. avgusta, biće domaćin grčkom Olimpijakosu u revanš utakmici plej-ofa za Ligu Evrope.

DAN ZA PAMĆENjE

Karta za susret Leskovčana i ekipe iz Novog Sada koštala je 300 dinara. Deca do 12 godina, u pratnji roditelja ili staratelja, nisu plaćala ulaz. U FK „Dubočica“ su istakli da je ovo istorijski dan, dan za pamćenje i anale leskovačkog i srpskog sporta.

Bonus video: Prva zvanična utakmica na novom stadionu u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)