NEĆEMO NIGDE SA VAMA: Mučna atmosfera u Zagrebu pred meč Dinamo - AEK u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Z. Ćorović

15. 08. 2023. u 17:32

SVE što fudbal ne bi smeo da bude, dešavalo se i dešava u dvomeču između Dinama i AEK-a u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Mučnoj i sumornoj atmosferi pred meč koji se večeras igra na "Maksimiru", doprineli su i krajnje zategnuti odnosi dva kluba. Netrpeljivost je počela još u Atini kada je rukovodstvo AEK-a besno napustilo sastanak sa predstavnicima Dinama i policijom.

НЕЋЕМО НИГДЕ СА ВАМА: Мучна атмосфера у Загребу пред меч Динамо - АЕК у квалификацијама за Лигу шампиона

Foto AP

Slično se ponovilo i po dolasku u Zagreb, pošto dan pre utakmice Grci nisu hteli da dođu na večeru koju po protokolu organizuje domaćin. To odbijanje navelo je predsednika FS Hrvatske  Marijana Kustića da uputi pismo FS Grčke u kome je tražio da se izvrši uticaj na Atinjane kako bi promenili stav. Usledio je energičan odgovor "žuto-crnih".

- Predsednik HNS mora da zna da odbijamo učestvovanje u neformalnim druženjima sa Dinamom zato što naš klub i svi njegovi zaposleni žale zbog ubistva našeg navijača. Međutim, prisutni smo na svim sastancima na kojima se raspravlja o organizaciji meča i sigurnosti oko njega i na njemu... Istina je da smo napustili sastanak u Atini, ali zbog očiglednih razloga, zato što nam je ubijen navijač. Kustić nas optužuje kao da smo nestali, a ne kao da smo na njegovom terenu i jasno vidljivi i prisutni. Prigovori predsednika HNS prema AEK-u su apsurdni i potpuno neosnovani. Priča o stvarima koje se uopšte ne događaju - ističe se u sopštenju atinskog kluba.

Zanimljiv i neizvestan fudbalski duel dva poznata tima izgubio je sve što ima veze sa sportom kada je prošlog ponedeljka u huliganskom piru zagrebačkih navijajača, usred Atine ubijen 29-godišnji mladić Mihalis Kacuris. UEFA je brzo reagovala tako što je zamenila domaćinstva, odlučeno je da se prva utakmica odigra večeras u Zagrebu, a da revanš u Atini bude 19. avgusta.

Ubica još nepoznat

SVIH 105 uhapšenih navijača koji su učestvovali u fatalnoj tuči i dalje su u istražnom zatvoru. Među njima je preko 80 hrvatskih huligana, koji su smešteni u 16 zatvora širom Grčke. Čitava situacija je i dalje haotična jer još uvek nije pronađen ubica nesrećnog Kacurisa.

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)