ZDJELAR GLEDA ŠIRU SLIKU: Napravili smo iskorak za ponos

M. BLAŽIĆ

18. 03. 2022. u 22:22

POSLEDNjI evropski dvomeč Partizana u novoformiranom evropskom takmičenju je trenutno pokvario sliku o ostvarenjima od jula do marta, ali je celokupna slika i te kako pozitivna.

ЗДЈЕЛАР ГЛЕДА ШИРУ СЛИКУ: Направили смо искорак за понос

FOTO: FK Partizan

Vezista crno-belih Saša Zdjelar posle revanša u Roterdamu, gde je njegov tim uz malo sreće mogao i da ostane neporažen, akcenat stavlja na celokupnu misiju u koju je stalo rekordnih 16 evropskih izazova.

- Sigurno da bi nerešen rezultat donekle zadovoljio našu javnost, publiku, medije, ali u ovom momentu mi ne idemo dalje i moramo se koncentrisati na naše prvenstvo. Međutim, moram da kažem i da je ova ekipa napravila veoma mnogo u Evropi i da sigurno, kada smo počeli sezonu na pripremama u Sloveniji, niko nije očekivao da ćemo stići dovde i igrati pred 50.000 ljudi i uživati na ovakvom terenu. Čestitam svim momcima, stvarno smo napravili veliki iskorak u Evropi. Okrenućemo se našoj ligi - podvukao je Zdjelar.

Poražen je Stanojevićev tim i u revanšu na prepunom "De kajpu" (1:3), ali je utisak o bio povoljniji nego u Humskoj.

- Nekako smo u Beogradu primali jeftine golove, ali ova utakmica nam je poslužila da uradimo dobar test pred ponedeljak, koji nam je veoma važan i mislim da se Partizan nije obrukao. Bili smo dosta čvršći, igrali dobar fudbal, dobro se borili sa jednom izuzetnom ekipom. Idemo dalje, utakmica sa Radnikom je za nas najbitnija.

Prebacivanje na drugi nivo takmičenja mora da bude ekspresno.
- Posle ovakvog stadiona i ovakvog ambijenta moramo da se vratimo u našu realnost, našu ligu, na naše terene. Sigurno da nije lako, ali imamo četiri dana odmora, stigli smo u petak rano ujutro - zaključio je Zdjelar.

Zahvalnost "grobarima"

AMBIJENT na prepunom "Tiganju" je nešto što će svima u crno-beloj ekspediciji ostati dugo urezano u sećanju.

- Vidi se koji je nivo fudbala, kakva je organizacija, teren, stadion. Trebalo bi da mi, kao država, težimo tome da punimo stadione. Zahvalio bih se našim navijačima koji su došli u velikom broju da nas podrže i zaista im hvala na tome - kaže Zdjelar.

Evropska proleća

1955/1956.

Četvrtfinale (Kup šampiona)
1963/1964.
Četvrtfinale (Kup šampiona)
1965/1966.
Finale (Kup šampiona)
1989/1990.
Četvrtfinale (Kup pobednika kupova)
2004/2005.
Osmina finala (Kup UEFA)
2017/2018.
Šesnaestina finala (Liga Evrope)
2021/2022.
Osmina finala (Liga konferencija)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere