BARSELONA PODSETILA NA ONU STARU: Ćavi naštimovao posrnulog giganta (VIDEO)

Č. V.

20. 02. 2022. u 18:34

NAVIKLI su navijači Barselone u prošlosti da prisustvuju samo pobedama. Katalonci su ove nedelje na "Mestalji" podsetili na one dane kad su harali španskim fudbalom, pošto su ubedljivo savladali Valensiju sa 1:4 u 25. kolu Primere.

БАРСЕЛОНА ПОДСЕТИЛА НА ОНУ СТАРУ: Ћави наштимовао посрнулог гиганта (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Uraganskih 45 minuta odigrali su izabranici Ćavija Enandeza, a prvi deo meča obeležio je Pjer-Emerik Obamejang koji je postigao dva pogotka. Pitali su se ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu da li će Gabonac ikad više moći da rešeta mreže kao nekada - čini se da je dao odgovor protiv "slepih miševa".

Gostima je 23 minuta bilo potrebno da otključa bravu Giorgi Mamardašvili. Đordi Alba je dugom loptom uposlio Obajenga koji je umakao odbrani rivala i zakucao loptu u mrežu.

Nedugo potom na semaforu je stajalo 0:2. Odličnu akciju izveli su Katalonci. Usman Dembele je lepo loptu odložio Frenkiju de Jongu kome nije bilo teško da iz neposredne blizine savlada golmana Valensije.

Barselona nije želela tu da se zaustavi, već je nastavila da napada, pa se u 38. minutu Obamejang drugi put upisao u listu strelaca i praktično stavio tačku na ovaj susret.

No, Valensija nije želela da se preda. Izašao je tim Hozea Bordalasa mnogo življe na teren u drugom poluvremenu i to mu se isplatilo. Karlos Soler je uspeo da smanji rezultat. Pokušao je domaćin još više da se približi protivniku. I taman kada su stezali obruč ispred gola Ter Štegena Barselona je došla do novog gola.

Pravu majstoriju izveo je Pedri. Dobio je loptu na nekih 20 metara, sjajno šutirao i definitivno rešio pobednika na "Mestalji".

Srpski fudbaler Uroš Račić dobio je priliku da zaigra od 66. minuta kada je zamenio Ilaiša Moribu.

 

Katalonci su nakon ovog trijumfa četvrti na tabeli sa 42 boda, dok je Valensija na 12. mestu sa 30.

BONUS VIDEO: STRUČNI ŠTABOVI NA CENTRU TERENA: Incident na utakmici Crvena zvezda - Proleter

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!