ILIJA ZAVIŠIĆ ZA "NOVOSTI": Moj drug Moca - najveći!

Milan Blažić

05. 12. 2021. u 10:00

DELILI su dobro i zlo punih osam godina u Partizanu, a sada je došlo vreme za rastanak.

ИЛИЈА ЗАВИШИЋ ЗА НОВОСТИ: Мој друг Моца - највећи!

FOTO: M. Vukadinović

Ilija Zavišić (69) se sjajno razumeo sa Momčilom Vukotićem na terenu i van njega, a smrt verovatno i najvećeg asa kojeg je klub iz Humske iznedrio, povod je za podsećanje na dane koje su provodili u klubu koji im je sve dao, i kojem su oni sve dali.

- Imao sam tu čast i zadovoljstvo da igram sa njim osam godina. To je ujedno bila i privilegija. Za mene je on najbolji igrač Partizana, ne mogu da pričam o periodu pre našeg, ali od momenta kada smo zaigrali zajedno, a i sve kasnije što sam gledao, tvrdim da je najveći - počeo je priču Zavišić.

SA UNUCIMA NA TRENINGU

DRUŽENjE dva fudbalska klasića je u poslednje vreme bilo proređeno zbog Mocinog zdravstvenog stanja.

- Vodili smo unuke na treninge u Partizanu, pa smo se viđali stalno do pre sedam meseci kada je moj unuk prešao u Teleoptik. Operisao je Moca glasne žice i imao je problema sa govorom - kaže Zavišić.

O majstorstvima sa loptom je mnogo napisano, a Zavišić najbolje zna da ništa od toga nije bilo preterano.

- Na terenu je bio neponovljiv. Mogao je sam uvek da reši utakmicu. Kad nismo znali šta ćemo davali smo loptu Moci. Cenili su ga protivnički navijači, da uzmemo primer Zvezde. Nikada ih nije smatrao protivnikom, nego samo sportskim rivalom. Nisu mogli da ga vole, ali su ga poštovali i cenili kao čoveka.

NEPONOVLjIV Momčilo Vukotić u igračkom dobu/FOTO: Arhiva "Borba

Koliko se o Vukotiću pričalo kao o sjajnom fudbaleru, toliko je uvek isticana i njegova ljudska veličina.

- Voleo je druženje, prijatelje. Uvek je želeo da pomogne. Bio je autoritet kod sudija, kod uprave. Nikada se nije nametao, vukao novinare za rukav da se piše o njemu. Nije želeo da se ističe, ali hteli - ne hteli uvek ste morali da ga gurate u prvi plan.

SAHRANA U UTORAK

KOMEMORACIJA legendarnom fudbaleru Partizana Momčilu Moci Vukotiću održaće se u utorak u Skupštini grada Beograda od 11 sati. Kako je saopšteno iz kluba, opelo će istog dana biti služeno u kapeli na Topčiderskom groblju od 13.30, a sahrana je u 14 sati.

Za kraj i podsećanje na Mocinu najveću pasiju posle fudbala.

- Slikarstvo je bilo njegova druga ljubav. Na promociji knjige je ujedno imao i izložbu i tada se videlo koliko je sjajno i to radio. Na kraju, u potpunosti se slažem sa predlogom Saše Ilića da se stadion nazove Mocinim imenom jer on je sinonim za Partizan - zaključio je Zavišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)