ODBRANA TITULE SVE TEŽA: Crvena zvezda doživela istorijski poraz

Č. V.

27. 10. 2021. u 15:30 >> 18:56

FUDBALERI Crvene zvezde prvi put u klupskoj istoriji izgubili su u Surdulici od Radnika sa 2:1 u odloženoj utakmici petog kola Superliga Srbije i tako sebi dodatno zakomplikovali situaiciju kada je u pitanju trka za titulu.

ОДБРАНА ТИТУЛЕ СВЕ ТЕЖА: Црвена звезда доживела историјски пораз

Foto: FK Crvena zvezda

Očekivalo se da će crveno-beli imati lak zadatak protiv ekipe koju su u do sada pobedili u svakom meču u kojem su igrali. Ipak, tako nije bilo ovog utorka na jugu naše zemlje.

Ovim porazom crveno-belih, Partizan je ostao na plus pet u odnosu na večitog rivala i sada je u odličnoj poziciji kada je trka za titulu u pitanju. Istina, ima još dosta da se igra, no aktuelni šampion je u sve težoj poziciji.

Izabranici Dušana Đorđevića, svojevremeno novinara "Večernjih novosti", iznenadili su favorita i naneli mu prvi ovosezonski poraz u domaćem prvenstvu. A kako se to dogodilo?

Foto: FK Crvena zvezda

Milan Pavkov na meču Radnik - Crvena zvezda

Jeste Zvezda bila tim koji je imao više loptu u posedu, ali iz toga se nije izrodilo mnogo izglednih prilika. Radnik se opredelio na kontre i to mu je dalo rezultat. Mnogo problema šampionu Srbije pravili su po desnoj strani napada domaćih Oreščanin i Bogdanovski.

Početak utakmice je, uobičajeno, protekao u opipavanju pulsa obe ekipe. Verovatno su mnogi očekivali da će gosti preuzeti kontrolu na terenu, ali u tome ih je osujetio hrabri i nadahnuti domaćin. I, onda, prvi čin senzacije: Kanga je izgubio jednu loptu na sredini terena, ona je stigla do Oreščanina koji je probio po desnoj strani, poslo loptu po zemlji, a Urošu Spasiću nije bilo teško da matira Borjana.

Očekivala se reakcija tima Dejana Stankovića nakon tog pogotka Radnika. I, jeste Zvezda prebacila težište igre na polovinu rivala, ali i dalje nije ozbiljno pretila. A onda je malo falilo da se u 22. minutu dogodi sjajan gol u Surdulici. Borjan je istrčao van kaznenog prostora i glavom izbio loptu, ona je stigla do Petrovića koji je probao sa oko 40 metara, ali kapiten gostiju je uspeo na vreme da se vrati i spreči domaćina da duplira prednost. To se, ipak, desilo nešto kasnije...

Foto: FK Crvena zvezda

Milan Borjan

Tek u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena crveno-beli su krenuli malo ozbiljnije da prete. Pokušavali su Kanga, Ben, Eraković, ali nijedna lopta nije uspela da pronađe put do mreže domaćeg tima.

Drugi deo meča doneo je dosta uzbuđenja. Radnik nije "padao", stajao je sjajno na terenu i ponovo iz kontre uspeo da ugrozi favorizovanog rivala.

Oldličnu kontru su istrčali fudbaleri domaćeg tima: Bogdanovski je protutnjao po desnoj strani, odložio je loptu levo do Spasića, njegov udarac je zaustavio Borjan, ali se na pravom mestu našao Lukić i smestio loptu u preznu mrežu - 2:0.

Međutim, ekspresno je Zvezda smanjila rezultat. Slobodan udarac je izveo Kanga, Pavkov glavom poslao loptu pred gol domaćina, a Benu nije bilo teško da iz neposredne blizine ubaci loptu u gol rivala. I... to bi bilo to od branioca trona, što se golova tiče. Ne i što se tiče njegovih nadanja.

Foto: FK Crvena zvezda

El Fardu Ben

Jer, imali su gosti dosta prilika do kraja utakmice da izbegnu poraz. Živković je pretio najviše, pogodio je i prečku. Dragović u praktično poslednjem minutu utakmice šutirao sa nekih 16 metara, ali intervencija Ranđelovića bila je fantastična. Rezultat je ostao nepromenjen i Radnik je upisao prvu pobedu još od avgusta meseca, a prvu u klupskoj istoriji nad Crvenom zvezdom.

KRAJ! Radnik - Crvena zvezda 2:1

90+8' - Kraj utkamice!

90+5' - Strašna odbrana Ranđelovića! Odbila se lopta do Dragovića koji je tukao iz prve. Delovalo je da lopta ide u rašlje, no izvio se čuvar mreže Surduličana i sprečio izjednačenje.

90+3' - Borjan u neverici maše rukama. Glavni sudija Novak Simović je produžio čak sedam minuta utakmicu.

85' - Dve odlične šanse imao je Živković! Prvu mu je odbranio Ranđelović, a potom je udarac glavom završio na prečki.

76' - Posle centaršuta Kange glavom je šutirao Živković. Njegov udarac nije predstavljao opasnost po domaće, pa do promene rezultata nije došlo.

70' - Zvezda je imala slobodan udarac sa nekih 17 metara. Ben je šutirao, no pogodio je samo živi zid.

68' - Zamalo 3:1 u Surdulici. Radnik je zapretio iz kornera, ali uspeli su gosti da otklone opasnost.

61' - Sanogo je iz mesta probao glavom. Nije bilo jačine u udarcu, pa je golman Radnika ukrotio pokušaj fudbalera iz Obale Slonovače.

60' - Dve promene napravio je Đorđević. Subotić i Biber su ušli u igru, a Petrović i strelac drugog kola Lukić su napustili teren.

57' - Eksrpesno je Zvezda smanjila rezultat! Faul je izveo Kanga, Pavkov glavom uposlio loptu pred gol domaćina, a Benu nije bilo teško da iz neposredne blizine ubaci loptu u gol rivala.

54' - Novi šok za goste. Sjajnu kontru su istrčali fudbaleri Radnika! Bogdanovski je protutnjao po desnoj strani. Odložio je levo do Spasića, njegov udarac je zaustavio Borjan, ali se na pravom mestu našao Lukić i smestio loptu u preznu mrežu.

50' - Krenula je Zvezda agresivno na startu drugog dela. Pavkov je probao glavom, ali nije bilo snage u udarcu napadača gostiju, pa je Ranđelović lako intervenisa.

Foto: FK Crvena zvezda

Ben i Mirko Ivanić

46' - Tri promene je napravio Dejan Stanković na startu drugog poluvremena. U igru su ušli Pavkov, Gajić i Krstičić, a utakmica je gotova za Dionija, Degenek i Falko.

Prvo poluvreme: Radnik - Crvena zvezda 1:0

45+2' - Kombinovali su gosti dobro. Lopta je stigla do Erakovića koji je loše šutirao. Potom je i Ben tukao glavom, ali ni on nije bio precizan. To je bilo sve kada je prvi deo igre u pitanju.

42' - Pojačala je Zvezda pritisak u finišu prvog poluvremena. Ipak i dalje nema prave opasnosti po gol domaćina.

36' - Dioni se izvukao ne levu stranu, dobro je centrirao. Falko je pokušao glavom, a opasnosti po Ranđelovića nije bilo.

33' - Još jedan pokušaj Gelora Kange. Namestio se Gabonac dobro šutirao, no lopta je otišla malo pored stative, pa do promene rezultata nije došlo.

27' - Najbolja prilika za Zvezdu nije krunisana pogotkom. Ivanić je dodao loptu do Gobeljića, ovaj dobro centrirao iz prve, Kagna je uhvatio volej, ali je lopta otišla preko prečke.

23' - Dragović je probao, ali lopta je otišla pored gola. Stvorila se gužva nakon prekida koji je izveo Ben u kaznenom prostoru Radnika, lopta je stigla do reprezentativca Austrije, no bio je neprecizan.

Foto: FK Crvena zvezda

Detalj sa meča Radnik - Crvena zvezda

22' - Zamalo da vidimo neverovatan gol u Surdulici. Borjan je istrčao van kaznenog prostora i glavom izbio lopta, ona je stigla do Petrovića koji je probao sa oko 40 metara, ali kapiten gostiju je uspeo na vreme da se vrati i spreči domaćina da duplira prednost.

20' - Ne uspeva Zvezda ozbiljnije da zapreti Radniku. Dobro domaći stoje na terenu i za sada čuvaju prednost.

13' - Radnik vodi! Oreščanin je sjajno prošao po desnoj strani, poslao je loptu po zemlji, a sam je ostao Miloš Spasić u šesnastercu rivala i nije mu bilo teško da donese radost Surduličanima.

10' - I Falko je pokušao iz daljine. Namestio se Italijan na levu nogu, raspalio po loptu. Ipak dobro je intervenisao Ranđelović.

7' - Probao je Ben iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara. Lopta je zakačila nekog u živom zdiu i crveno-beli su dobili korner iz koga se nije izrodilo ništa što bi ugrozilo Radnik.

5' - Zapretio je domaćin. Bila je gužva u kaznenom prostoru gostiju nakon kornera, no opasnosti po Borjana nije bilo.

3' - Prvi oštar start na utakmici. Fauliran je Dioni, a nakon slobodnog udarca koji je izveo Falko glavom je probao Dragović. Nije to bio jak šut, pa je Ranđelović lako odbranio taj pokušaj.

1' - Utakmica je počela!

Uoči meča

Crveno-beli žele da nastave niz pobeda u prvenstvu, a na tom putu im stoji ekipa koja čeka na trijumf još od 20. avgusta kada su savladali lučansku Mladost sa 2:0.

Zvezda se trenutno nalazi na pet bodova udaljenosti od lidera Superlige, Partizana, koji je odigrao meč više.

Trener šampiona Srbije je istakao da se cilj Zvezde zna, a to su tri boda.

- Ne znači mi ništa veliki niz pobeda, ako cilj nije ispunjen. Poslednjih dana sam video da se piše o tome, ali mene interesuju samo rezultati jer je Crvena zvezda jednako rezultat. Kao treneri dođemo i prođemo, da li ostavimo neki trag sve je to sekundarno na osnovu završnog učinka svakog od nas ko je bio, time se vodim. Idemo po pobedu u Surdulicu, bila je dobra utakmica protiv Radničkog iz Niša, pogledali smo ponovo i analizirali. Jedino je falio neki gol više. Radićemo i na tome, nećemo odustati. Očekujem da u poslednje tri utakmice, kako ih zovem u ciklusu nedelja - sreda - nedelja ostvarimo pozitivne rezultate - rekao je Stanković, koji je rešio da umesto Rodića, koji ne može da igr azbog žutih kartona, ovoga puta u startnoj postavi bude Strahinja Eraković.

Radnik ne voli kada igra sa Crvenom zvezdom: Surduličani, naime, nikada do sada nisu ostali neporaženi u duelu sa klubom iz Beograda.

Sastavi timova:

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović - Hodžić, Radmanovac, Simonović, Bogdanovski - Lukić, Oreščanin - Petrović, Stojanović, Spasić - Milovanović.

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Eraković - Sanogo - Kanga, Falko, Ivanić - Ben, Dioni.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde u Danskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)